Így győzhetjük le a megfázást és az allergiát

 In Betegségek - tünetek és kezelések, Egészség és életmód

Így győzhetjük le a megfázást és az allergiát

Immunerősítés a karantén idején

Bár a megfázás elsősorban a téli időszakhoz köthető, a tavasz elején jellemző hideg éjszakák és a nagy hőmérsékletkülönbségek miatt a szervezetünk könnyen megadja magát a vírusoknak –mindezen pedig a karantén okozta melankólia sem segít. A megfázás tünetei nagyon hasonlóak lehetnek a szezonális allergiáéhoz, de mivel mindkettő más kezelést igényel, fontos, hogy tudjuk, melyikkel állunk szemben. Sal Péter gyermekorvos, homeopata orvos elmondja, hogyan különböztethetjük meg a kettőt, és néhány természetes praktikát is ajánl immunerősítésre ebben a lelkileg megterhelő időszakban.

 Mi a legfontosabb különbség a megfázás és az allergia között?

Nehéz elkülöníteni az allergiás tüneteket a vírusfertőzésektől. Mindkettő esetében jellemző lehet az orrfolyás, tüsszögés, torokkaparás, könnyezés, esetleg csalánkiütés is. Az allergiás tünetekhez – a vírussal ellentétben – ritkán társul láz, hőemelkedés, izomfájdalom és elesettség, ugyanakkor az allergiás szénanátha a 4-7 napos vírussal ellentétben, akár hetekig is eltarthat. Az allergia kísérőtünete lehet a nehézlégzés, fulladás és asztmás légzés is, ilyen esetekben mindenképp orvoshoz kell fordulni.

 Hogyan kerülhetjük el a náthát?

Az immunerősítés alfája-omegája a D3 vitamin, melyet az életkorhoz kötött ajánlás felső határának megfelelően érdemes szedni: csecsemők esetében 1000 NE, kisgyermekeknek 2000 NE, serdülőknek és felnőtteknek 4000 NE a javasolt adag naponta. Fontos, hogy étrendünket antioxidánsokkal is dúsítsuk, ezért fogyasszunk sok frissen facsart zöldség- vagy gyümölcslevet, fokhagymát, valamint homoktövis-készítményeket, de a testmozgás, az elegendő pihenés, valamint a jó alvás is elengedhetetlen, különösen a mostani, megterhelő időszakban. Az immuntámogató echinacea növényből készült homeopátiás szer is szedhető kúraszerűen. Sokszor visszaeső betegeknek az immunválasz támogatására gyakran a csecsemőmirigy thymuline fehérjéjéből készült szert javaslom.

Mik a jellemző allergének a mostani tavaszi időszakban?

Jelenleg a mogyoró és a korai fák(éger, ciprusfa, tiszafa) a legaktuálisabbak, ez már akár februártól is elkezdhet virágozni, így akinek mogyoróallergiája van, gyakran tapasztalhat náthás tüneteket. A pollenek terjedése és az igazi szezon azonban majd csak ezután, 2-3 hét múlva, a fák intenzív virágzásával következik be. Az allergiásoknak érdemes felkészíteniük magukat erre az időszakra.

 Hogyan kezelhetjük hatékonyan a tüneteket?

Az első és legfontosabb, hogy amikor elkezdődnek a tünetek, érdemes az orrnyálkahártyát rendszeresen sós tengervizes orrspray-vel tisztítani, a hosszú hajúaknak gyakran hajat mosni, illetve az ágyneműt is javasolt gyakrabban cserélni. Emellett mind az allergiás, mind pedig a megfázásos tüneteket enyhítésére alkalmazhatunk gyógynövényeket, illetve számos homeopátiás szer is a segítségünkre lehet. Készül pollenekből és parlagfűből is homeopátiás gyógyszer, illetve kapható olyan több összetevőt tartalmazó  ún komplex készítmény, ami a nátha, allergiás nátha kezelésében bevált homeopátiás gyógyszereket tartalmazza. Érdekesség, hogy a homeopátia biológia hatását az allergiás reakciókban résztvevő immunsejteken kutatások is bizonyítják.

Mik derültek ki ezekből a kutatásokból?

Dr. Philippe Belon neve alatt több mint 50 kutatás található a PubMed oldalon, melyekből 20 homeopátiás témájú. Ő és munkatársai az allergiás folyamatban résztvevő immunsejteken bizonyították laboratóriumi körülmények között, hogy a hisztaminból készült homeopátiás oldat csökkenti az immunrendszer allergiás reakciókért felelős sejtjeinek aktivitását. A kísérletet 4 független laboratórium is megismételte, ami a kutatásoknál az egyik legfontosabb minőségi szempont.

Nézd meg dr. Sal Péter videóját arról, hogyan különböztessük meg az allergiát a vírusfertőzésektől

További tudományos kísérletek leírásáért kattints ide.

Forrás: positiveadamsky

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search