Hogyan vásároljunk babakelengyét?

 In Csecsemők és újszülöttek

1. lépés. Vásárolj 5-7 darabot egyféle babaruhából. A bodyk segítenek, hogy pillanatokon belül átöltöztesd a csecsemőt. Keress olyan modelleket, amelynek nyílásain könnyen átfér a fej, vállban csatos, lábnál és az ujjaknál mandzsettásak, melyek nem túl szorosak.

2. lépés. Vásárolj 5-7 pizsamát. A puha pamutból készült pizsamák kellemes érzést biztosítanak a gyereknek. Azok a kezeslábasok, amelyek lábnál kapcsosak vagy gombbal vannak ellátva, arra alkalmasak, ne kelljen teljesen levetkőztetni a gyereket, és gyorsan lehessen kicserélni pelenkáját. Ez főleg újszülött korban fontos.

3. lépés. Szerezz be 5-7 kis ingecskét, réklit. Amelyek vállban csatosak vagy csónak típusú nyílásai vannak, könnyebben lehet le- és feladni őket. A kattanó csattok nem engedik, hogy felcsússzon.

4. lépés. Vásárolj 1-2 kabátkát vagy pulcsit. Eleinte egy-egy darab megteszi. Egy gombos vagy cipzáras darab ideális, mert a csecsemők utálják, hogy a fejükön keresztül húzzanak valamit, főleg ha nyakban szoros. A gyapjú jó választás és jól véd az időjárás viszontagságaitól.

5. lépés.
Vegyél 2-3 kis fejkendőt és egy nap kalapot. A puha fejkötők takarják a csecsemő fejét és tartják a meleget. A kalap napsütésben védi a túl érzékeny bőrt. Keress olyan kalapokat, amelynek hosszabbításai takarják a tarkót, hogy jobban védjenek,és masnival köthetőek meg az áll alatt, hogy egy helyben maradjon akkor, ha a kezecskéi rájönnek, hogy miket lehet tenni.

6. lépés. Vásárolj 7 pár zoknit. Válasz kényelemes szárú zoknikat, amely nem engedi, hogy lecsússzanak, de mégsem szorosak. Válasz pár vastagabb zoknit is (vagy papucs-zoknikat) a hideg napokra. Azoknak a csecsemőknek, akik már próbálkoznak a felállással, keress gumírozott talpú zoknikat.

7. lépés.
Szükség lesz legalább egy pár házi cipőre. Mivel a gyerekek lába nagyon kicsi, és alig érintkeznek a talajjal, nem nagyon van szükségük cipőre (és nem is kell hordaniuk cipőket, míg el nem kezdenek járni). A félcipők, a kis papucsok vagy a gumiszárú bőrcsizmák nagyon jók a gyerekeknek.

8. lépés. Vásárolj 1-2 ünneplő ruhácskát. Kényeztesd magad és a gyereked egy kis édes kosztümmel. Ne vegyél több mint kettőt, mert a gyerekek szinte hetente nagyot nőnek. Ne válaszd azokat a modelleket, amelyeket nehéz feladni, vagy hátul gombolósak.

Vigyázz, hogy minden ruhadarab, amelyben a baba alszik, tűzálló legyen. Ne fektesd le a gyerekedet akármilyen ruhában!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search