Hogyan készítsd el te magad a baba ételét?

 In Táplálkozás és diéta

bébiételAmikor azt hallod, hogy "házi", régimódi nagymamád jut eszedbe, aki órákon át forgolódott a fövő lábasok mellett, és nagy fazekakban titokzatos főzeteket kevert a liszttel teleszórt asztal mellett. De nem ugyanez a forgatókönyve az otthon készült bébiétel elkészítésének.

A bébiétel elkészítése inkább azokhoz a reklámokhoz hasonlít, amelyeken az anya csodálatos módon elkészít egy egész tálca finomságot, majd leül a konyhaasztalhoz egy könyvvel a kezében, néha-néha megzörgetve egy-egy serpenyőt, hogy a család azt higgye, keményen dolgozik. Amikor befejezi a könyvet, bekeni az arcát egy kis liszttel, előveszi a finomságokkal megpakolt tálcáját, és megjelenik a család előtt, mint az otthon készült desszertek hősnője.

Ugyanez a hősnő üdvözli azokat az anyákat, akik egyedül készítik el babájuk ételét. Egy nagyon kis erőfeszítéssel te is, meg kisbabád is maximális jóban részesültök.

Az otthon készített babaétel jótékony hatásai

Az első és legfontosabb jótékony hatása a táplálkozás javulása. Az otthon készített bébiétel sokkal egészségesebb és táplálóbb, mert nem tartalmaz nagyon sok cukrot és keményítőt sem, mint a kereskedelemben forgalmazott babaételek. Bár ezek a kiegészítők nem károsak a baba egészségére, más, sokkal egészségesebb összetevőket helyettesítenek.

Egy másik fontos előny azoknak a szülőknek, kik maguk készítik el kicsinyük táplálékát, az ár. Nagyon sok anya azt nyilatkozta, hogy az üzletekben található bébiételek magas ára miatt ők maguk készítik a baba táplálékát otthon. Kutatások azt mutatják, hogy a babaételek sokkal drágábbak, mint amennyire kellene legyenek, összehasonlítva a többi élelmiszer árával.

Azon szülők nagy része, akik maguk készítik el otthon a baba táplálékát, azért teszik, mert így jobban figyelemmel követhetik a kicsi szervezetében végbemenő dolgokat. A szülők nagy része odafigyel a baba táplálkozására, és nagy gondot fordít erre, ugyanakkor aggodalommal is eltölti, hogy mit tartalmazhatnak az üzletekből beszerzett bébiételek.

Az otthon készített étel lehetőséget ad a szülőknek, hogy nagyon változatos táplálékot adjanak kicsinyüknek, ami egy nagyon fontos nézőpont számukra. Nagyon sok receptet kipróbálhatsz, melyeket nem találsz meg az üzletekben. Egyes szülők úgy gondolják, hogy az otthon készített ételek változatosságának köszönhetően a gyermek nem lesz válogatós nagyobb korában. Állítólag az otthon készített étellel táplált gyermekek sokkal hajlamosabbak új ételek kipróbálására, amikor nagyobbak, épp azért, mert korai éveikben nagyon változatos táplálkozásban volt részük.

A tény, hogy te magad készíted el a baba ételét, lehetőséget ad számtalan kombináció kipróbálására. Amellett, hogy nyugodtabb vagy, hogy te készítetted el a baba ételét, és tudod mit tettél bele, annak elkészítése egyéb pozitív hatásokat is magába foglal.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search