Hogyan ismerd fel a gyermek látási problémáit?

 In Egészség és életmód


Az egészséges szemek és a látás nagyon fontos a gyermek fejlődése szempontjából. A gyermek szemeit rendszeres vizsgálatnak kellene alávetni, mivel nagyon sok látási problémát és szembántalmat hamarabb lehetne észlelni, és még kezdeti szakában kikezelni.

Szemdoktor

Biztosítsd a szem ápolását és szemvizsgálatokat az orvosi vizitek alatt rendszeresen!

Többféle orvos létezik, akik szemvizsgálatot biztosítanak és gyakran bizonytalanságot okoznak a pontos szakterületük ismerete:
• a szemorvosok olyan orvosok, akik a szem ápolásával foglalkoznak: kezelés, illetve sebészeti beavatkozás által.
• a gyermek szemorvosok azért vannak kiképezve, hogy kezelést biztosítsanak a szem egészségügyi problémáira a gyermekeknél.
• az optometristák rutin elsősegélynyújtást biztosítanak szemészeti kezeléseknél, szemüvegeket írhatnak fel és megvizsgálhatják a látást.
• az optikusok, ha szükséges, beállítják és kiválasztják a szemüveget.

Szemészeti vizsgálatok

A rutin szemészeti vizsgálatok gyermekek számára magukba foglalják a következőket:

1. Az újszülött látása érdekében egy általános szemészeti vizsgálatot kell elvégezni gyerekorvos által vagy a szülészeti családorvos által.

2.
Azoknál az újszülötteknél, akik ki vannak téve a megbetegedésnek (beleértve a koraszülött gyermekeket is), ahol a családban léteznek szemproblémás személyek, és azoknál, akiknél látható probléma van, egy szakorvos vizsgálata szükséges.

3. A születés első évében minden gyermeknek szükséges lenne rendszeresen kivizsgáltatni a látását az orvosi vizsgálatok alatt.

4.
Mikor betöltik a három és fél évet, egy vizuális vizsgálatot kellene elvégezni és a látás élességének tesztelését (tisztánlátási teszt).

5. Az ötéves kor közelében, a gyermekeknek meg kellene vizsgálni a látását és a szem egy vonalban való állását. Akik nem mennek át jó eredménnyel ezeken a vizsgálatokon, azokat el kell vinni egy szemorvoshoz.

6. Mikor meghaladják az ötéves kort, el kell végeztetni egyéb szemészeti teszteket is az iskolában, az orvosi rendelőben vagy alapos vizsgálatokat, ha rendellenességek lépnek fel, úgy, mint keresztbe látás vagy sűrű fejfájás (gyakran a tanárok veszik észre, ha egy gyermek nem lát jól az órák alatt).

7. Azokat a gyermekeket, akik szemüveget vagy kontaktlencsét viselnek, évente el kel vinni ellenőrzésre, hogy az esetleges változásokat felfedezzék.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search