Gyógynövényekből készült teák babáknak

 In Házipatika és természetgyógyászat

gyógyteák
Néhány éve a babák számára gyógynövényekből készült teák nagyon divatosak voltak, de aztán megállapították, hogy akadályozzák a hat hónapnál kisebb csecsemők szoptatását, így az orvosok már nem ajánlják a fogyasztásukat.

Úgy árulták őket, hogy csillapítják a hasfájós baba görcseit, mivel “természetes” anyagokat tartalmaznak, de egyes fajtákban nagy mennyiségű szénhidrátot találtak, amely a fogak fejlődését befolyásolhatja.

Habár ezek a gyógyteák elvesztették népszerűségüket, még mindig nagy mennyiségben árulják őket, és a reklámjuk szerint nyugtató hatással vannak az izgatott kisbabákra.

A hatásuk nem bizonyított, annak ellenére, hogy a kamillából, kaporból és köményből készült keverék a régi idők hagyományos gyógymódja az újszülöttek görcsei ellen.

A legfőbb nyugtalanító tényező ezekben a teákban, amellett, hogy a szoptató anyukák tejét is apasztja, az, hogy ezek a baba fejlődésére és súlyára károsak lehetnek, ha tej helyett gyakran ezeket adják.

Néhány ezek közül a teák közül túl van édesítve, a keserű íz elnyomására.

Mégis, ha a csecsemő már nagyobb hat hónaposnál, adhatsz neki néha gyógyteát, ízesítés nélkülit (legalább egy ilyen fajta kapható kell legyen), anélkül, hogy ezzel veszélybe sodornád.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search