Gyerekek és az iskolai siker – Hogyan segítsünk nekik?

 In A gyermekek fejlődése, nevelése

iskolásA gyerekeknek tovább kell játszniuk, hiszen az iskolakezdés nem azt jelenti, hogy hirtelen fel kell nőniük. Ebben a dologban a szülőknek nagyon fontos szerepük van. Ők vannak birtokában azoknak a megoldásoknak, amelyek által a kisiskolások teljesebbek lehetnek.

A szülőknek az a dolguk, hogy biztassák a gyerekeket a tanulás örömére és a tudni akarásra. Át kell adniuk nekik az írás és olvasás szenvedélyét. Az iskolát be kell építeni az életükbe, és fordítva.

A gyerekek számára a reggeli ideje egy lényeges pillanat: ez az iskola és az otthon közötti átmeneti időre szolgál. Azt javasolják, hogy elegendő időt kell hagyni a gyermeknek, hogy teljesen felébredjen és belépjenek tanulói szerepükbe.

Nagyon fontos, hogy olyan élelmiszereket kapjanak, amelyek felfrissítik őket, és legyen részük kellő szeretetben.

Amint belépnek az iskolába, a gyerekek abban a hitben vannak, hogy nem azért vannak ott, hogy szórakozzanak. Az iskola rendkívüli kreativitást kellene sugározzon a kicsik számára. Létfontosságú, hogy megértsék azt a tényt, hogy biztatva vannak ebben az irányban.

Még a kíváncsi és figyelmes gyerekek is el tudják rontani a házijukat! Ez nem azt jelenti, hogy nincs meg a képességük erre a feladatra. A különbség a kompetenciában áll és nagyon jól el kell ezt magyarázni nekik. Főleg azért, mert néha maguk a szülők okozzák a stresszes helyzeteket. Mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy egy rossz eredmény miatt nem kell túlzásokba esni, hanem nyugodtan át kell vizsgálni a feladatot.

Természetesen, egy jó eredmény esetében nem szabad megfeledkezni a gratulációról. Egy kisiskolás nagyon hamar meggyőződhet arról, hogy soha nem elégíti ki szüleit.

Az iskolai siker vagy sikertelenség nem egyenes folyamat. A tanulás legfőképp a fejlődniakarást jelenti. A kicsik, iskolás létük alatt megtapasztalják a regresszió pillanatait is. A felnőtteknek ahelyett, hogy megbélyegeznék őket, tudatában kell lenniük ennek, és érzékeny módon támogatniuk kell a gyerekeket.

Annak érdekében, hogy csökkentsd az iskolai siker miatti stresszt, írasd be a gyermeket az ízlése szerinti, iskolán kívüli tevékenységre.

Azoknak a gyermekeknek, akik kevésbé magabiztosak, vagy izomzatuk fejlődést igényel, tornát, vagy judót javasolnak, amely csillapítja az idegességet és javítja a magabiztosságot.

Figyelem!
Ne terheld túl őket: a gyerekeknek szükségük van játszásra és álmodozásra is, valamint arra, hogy éppen ne csináljanak semmit.

Iskola után a kisikolásnak pihenésre van szüksége. Fontos egy bensőséges pillanatot eltölteni vele – akár telefonon is – anélkül, hogy felhoznád a leckével kapcsolatos problémákat.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search