Gyerekek bosszantó szokásai: vess véget a körömrágásnak!

 In Egészség és életmód

körömrágás

A körmök ápolása

Az első dolog, amit mindannyiunknak tennünk kell, hogy kezeink ápoltak legyenek, az, hogy tisztán tartsuk azokat. Bámulatos, milyen sok embernek (különösen a férfiak közül, de néhány nőnek és lánynak is) piszkos a körme és ápolatlan! Vásárolj magadnak egy puha körömkefét és tartsd a fürdőszobában, hogy kéznél legyen a kézmosások alkalmával.

Másik előnye a köröm tisztításának az, hogy a puha kefe és a szappanhab egy mindennapi ellátást biztosít a körmöknek. Utána mindig használj kézkrémet vagy testápolót, hogy hidratáltak maradjanak kezeid és körmeid.

Időben állítsd meg a körömrágást!

Az első lépés ahhoz, hogy a kéz és a körmök gyönyörűek legyenek, az ápolás. Az alapoktól kell indulni, és nem szabad hagyni, hogy  beszakadt  vagy véres körömágya legyen. El kell ismerni, hogy az egyik legnagyobb kihívás a körömrágásról való leszokás, ami egyébként is nagyon káros. Mindannyian ismerünk olyan személyt, aki rágaj a körmeit. Számos ok létezik, amiért egy gyerek rágja a körmét.

A körömrágás gyerekkorban kezdődik, és vannak gyerekek, akiket ez elkísér egész felnőttkorukig, vagy csak stresszes állapotokban jelentkezik újra.

Körömápolási termékek

Több olyan termék van a piacon, ami segít leszokni a körömrágásról úgy, hogy csípős vagy keserű ízt hagy a szájba, miután a körmön alkalmazzák. Egyesek azt mondják, hogy még ez az undorító íz sem tudja megállítani őket, de vannak személyek, akinél hatásos. Akár rágod a körmöd, akár nem, egy kézkrém alkalmazása lefekvés előtt nagyszerű módja annak, hogy bőröd puha és sima maradjon.

Amikor már kezded unni az ápolást, vagy ha feladni készülsz azt, akkor szerezz be egy pár vékony pamutkesztyűt, s miután bekented bőségesen kezedet krémmel, fedd le kezeidet, és hagyd úgy egész reggelig őket. A pamutkesztyű a krémet kezeden fogja tartani, és nem a párnákon. Hasonló kezelést végezhetsz lábaidon is, egy pamutzoknit használva.

A körömlakk felhívja a figyelmet az ujjakra!

Próbálj ki egy fényes körömlakkot a következő manikűr készítésekor. A minőségi körömápolási termékek tartósak lehetnek. Ha otthon alkalmazod is, ugyanolyan hatásos lehet, mint egy szalonban készült, professzionális manikűr. Nagy figyelmet kell fordítani műkörmök használatakor az akril alapú festékre.

A természetes körmök – ha megfelelően ápoltak – esztétikusabbak, mint egy ragasztott műköröm. Ha a manikűrös nem tisztítja meg rendesen munkaeszközeit, a műköröm viselése nagyon káros élősködő gombát okozhat, amely több hónapos különleges kezelést igényel.

Tanácsosabb, hogy csak különleges alkalmakra tetess műkörmöt, például amikor egy szimfonikus koncertre készülsz és egy elegáns fekete ruhát viselsz.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search