Futás a terhesség alatt

 In Terhesség és babavárás

Futás a terhesség alatt

A kocogásban az a jó, hogy saját magad szabod meg, mikor fér bele napi programodba. Ha nagyon foglalt vagy, kocogj csak 15 percet, amikor meg ráérsz, nyújtsd meg ezt az időt.

• Ha eddig nem igen kocogtál, inkább ne épp most kezdd el! A terhesség alatt válaszd inkább a sétát vagy valamilyen más testmozgást.

• Függetlenül attól, hogy terhes vagy-e vagy sem, az elején nem olyan könnyű a kocogás, mint amilyennek tűnik.

• Terhesség idején a szervezet által termelt relaxin hormon legyengíti az ízületeket, ezért nagyobb mértékben vagy kitéve a baleseteknek.

 

Tanácsok a kocogáshoz

• Ne vidd túlzásba a kocogást és a futást! A sport a terhesség alatt is fontos szerepet játszik, mert segít megőrizni egészségi állapotodat és a babára is jó hatással van. Azonban számos dologra oda kell figyelned és kerülnöd kell a túlterheslést.

• Ha partnered is akad, kocogás közben kellemesen el is lehet beszélgetni.

• Igyál sok vizet kocogás előtt, közben és után. Ha nem fogyasztasz elég folyadékot, fennáll a kiszáradás veszélye. Emiatt csökken a méh vérellátása, amely korai összehúzódásokat eredményezhet. Vigyél magaddal egy palack vizet, s igyál belőle kocogás közben is.
A cipőd legyen kényelmes és érezd jól magad benne.

 

futás terhesség alatt
Futhat a kismama?

 

Programváltoztatás terhesség idején

Ha terhesség előtt rendszeresen kocogtál és más kardio-ezdést is végeztél, nyugodtan folytasd. Amíg jót tesz testi és lelki egészségednek, gond nélkül folytathatod a testmozgást terhesség alatt is. Viszont vigyázz a túlterhelésre! A terhesség alatti kocogáshoz adunk az alábbiakban néhány tanácsot:

A terhesség első harmada: vigyázz, különösen a terhesség első harmadában, hogy ne melegedj ki túl nagyon. Árthat a picinek. Tehát ne vidd túlzásba a kocogást és ne szaladj, ha túl meleg van!

A terhesség második harmada: tested tömegközéppontja megváltozik, súlya megnő, ezért sokkal inkább ki vagy téve a csúszásoknak és eséseknek. Biztonság kedvéért kocogj inkább kövezett, egyenes felületű utakon. Ha mégis elvesztenéd egyensúlyod, próbálj meg oldalra esni, kézre vagy térdre, nem pedig hasra.

A terhesség harmadik harmada: figyelj ugyanolyan nagyon, mint az első két trimeszterben. Ha túl fáradtnak érzed magad a kocogáshoz, hagyd abba! A szülési fájdalmak szokatlan helyeken is jelentkezhetnek.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search