Farsangi arcfestés gyerekeknek: hercegnő

 In Kreatív ötletek kicsiknek, nagyoknak

Szükséges anyagok és eszközök:

? arcfesték sárga, narancssárga, piros, rózsaszín, lila, kék, fehér, fekete színekben (fontos, hogy bőrgyógyászatilag tesztelt, minőségi termékkel dolgozzunk)

? csilámos arcfesték

? ecsetek különböző méretben (akár sminkecsetek is)

? fültisztitó pálcika (az esetleges hibák egyszerű javítására)

? sminkszivacs

? nedves mosogatószivacs (az ecsetek lehúzásához, nedvesítéshez)

   

  Az arcfestékről: A vizes alapú arcfestékekkel könnyű dolgozni, elegendő pár csepp vizet cseppenteni a festékbe, és ezután szivaccsal vagy ecsettel felvihető az arcra. Száradás után megérinthető, nem maszatolódik. Langyos szappanos vízzel vagy kozmetikai törlőkendővel könnyedén lemosható. A színes keverhetők egymással.

   

  hercegnő arcfestés
  Trendi, csillámos hercegnő arcfestés

   

  A hercegnőminta elkészítése

  1. A szivárvány színeiben fessük meg szivaccsal a pillangót. Felül, a sárga színnel kezdjük, majd a narancssárga, piros, rózsaszín, lila és kék festékkel dolgozzunk. A kék festékkel alakítsuk ki a kacskaringós vonalakat. Egyes színeket ki is keverhetünk (pl. narancssárga és lila)!

  2. Az alapra vigyünk fel a csillámot. A homlok közepére fessünk ecsettel sárga koronát. Díszítsük a pillangót fehér kacskaringós vonalakkal és pöttyökkel, valamint cseppformákkal.

  3. Az arc mindkét oldalára fessünk piros szívet. Az ajkat is pirosítsuk. Fekete festékkel kontúrozzuk a koronát, a szíveket, és hangsúlyozzuk a kacskaringós vonalakat. A fekete vonalakra és az ajakra vigyünk fel csillámot.

   

  hercegnő arcfestés készítése
  Így készül az arcfestés…

   


  Vincze Eszter – Színes Ötletek Blog

  Recommended Posts

  Start typing and press Enter to search