Farsangi arcfestés gyerekeknek: terminátor

 In Kreatív ötletek kicsiknek, nagyoknak

Szükséges anyagok és eszközök:

? arcfesték szürke, fekete, piros, fehér, sárga és ezüst színekben (fontos, hogy bőrgyógyászatilag tesztelt, minőségi termékkel dolgozzunk)

? ecsetek különböző méretben (akár sminkecsetek is)

? fültisztitó pálcika (az esetleges hibák egyszerű javítására)

? sminkszivacs

? nedves mosogatószivacs (az ecsetek lehúzásához, nedvesítéshez)

 

Az arcfestékről: A vizes alapú arcfestékekkel könnyű dolgozni, elegendő pár csepp vizet cseppenteni a festékbe, és ezután szivaccsal vagy ecsettel felvihető az arcra. Száradás után megérinthető, nem maszatolódik. Langyos szappanos vízzel vagy kozmetikai törlőkendővel könnyedén lemosható. A színes keverhetők egymással.

 

terminátor arcfestés
A kisfiúk által  igen kedvelt farsangi jelmez: terminátor

 


A terminátorminta elkészítése

terminátor arcfestés készítése1. Alapozzuk szivaccsal a bal szemet ésa jobb arcot szürkére, majd vigyünk fel rá ezüstszínű festéket, hogy fémes hatást érjünk el. A szem környékét fessük szivaccsal,háromszög alakban feketére. Azért, hogy félelmetes tekintetet kapjunk, a szemöldöknél húzzuk feljebb a fekete vonalat.

 

 


2. A szemhéj külső részét fessük pirosra. Festés közben kérjük meg a modellt, hunyja le a szemét addig, amíg a festék megszárad. A szemhéjra fessünk srága színnel csillagot, mintha egy robotlámpa fénye lenne. Vékony ecsettel fessük meg a fémlapokat és a csavarokat fekete színnel.

 

 

 

3. A csavarok szélét fessük fehérre, és fénynek vigyünk fel fehér vonalakat a szürke fémlapokra. A vért a szürke felület köré pirossa fessük. Egy-egy pontban hagyjuk, hogy megfolyjon a festék, mintha vérezne a seb. Ehhez az ecsetet hajlítsuk a bőr felé, és nyomjuk rá.

 

 

 

 

 

 


Vincze Eszter – Színes Ötletek Blog

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search