Farsangi arcfestés gyerekeknek: kutyus

 In Kreatív ötletek kicsiknek, nagyoknak

Szükséges anyagok, eszközök:

? vizes alapú arcfesték fekete és fehér színben (fontos, hogy bőrgyógyászatilag tesztelt, minőségi termékkel dolgozzunk)

? csillámos arcfesték

? ecsetek különböző méretben (akár sminkecsetek is)

? fültisztitó pálcika (az esetleges hibák egyszerű javítására)

? sminkszivacs

? nedves mosogatószivacs (az ecsetek lehúzásához, nedvesítéshez)

 

csillámos kutyus artfestés farsangra
Kedves ötlet farsangra: kutyus

   

  Az arcfestékről: A vizes alapú arcfestékekkel könnyű dolgozni, elegendő pár csepp vizet cseppenteni a festékbe, és ezután szivaccsal vagy ecsettel felvihető az arcra. Száradás után megérinthető, nem maszatolódik. Langyos szappanos vízzel vagy kozmetikai törlőkendővel könnyedén lemosható. A színes keverhetők egymással.

   

  csillamos5
  Így készül az arcfestés…

   

  A kutyusminta elkészítése

  1. Alapozzuk az arcot fehérre sminkszivaccsal, kialakítva a kutya pofiját, a bal szemet és a jobb fület. A fekete és fehér festékből keverjünk szürke festéket. Egy másik szivaccsal hangsúlyozzuk bőséges szürke festékkel a kutya pofiját. A bal fület és a jobb szemet feketével fessük meg. Használat közben mindig cseppentsünk vizet a festékre a könnyebb felvitel érdekében.

  2. Ecsettel húzzuk meg a körvonalakat a kép alapján (felső kép). Az orrot és a szájat fessük feketére. Az arcot végül díszítsük különböző méretű fekete pöttyökkel. A fekete vonalakra és a pöttyökre vigyünk fel csillámfestéket.

   


  Vincze Eszter – Színes Ötletek Blog

  Recommended Posts

  Start typing and press Enter to search