Az ikrek öltöztetése

 In Szülők, párkapcsolat, családi élet

ikrek

Az ikrek gondozása és nevelése önmagában hatalmas feladat. Nem elég a stressz, hogy egyszerre több gyerek szükségleteit kell kielégíteniük, anya és apa meg kell találja gyermekeik érzelmi fejlődése bátorításának legjobb módját is.

A szülők félnek attól, hogy csapdába eshetnek, ha egységként kezelik gyermekeiket, főleg amikor az ikrek egyforma öltöztetéséről van szó.

Legyen azonos vagy sem az ikrek öltözéke? Ha azonos pólóban és nadrágban küldöd őket óvodába, gátolod egyéniségük fejlődését?

Miért öltöztetik egyforma ruhába az ikreket?

Elsősorban, tegyük fel a kérdést, miért öltöztetik szüleik egyformán az ikreket? Gyakran státusszimbólum lehet, ezzel akarván tudtára adni környezetüknek, hogy ők ikrek szülei. A gyerekek azonos öltöztetése amikor még picik, bizonyára felkelti az érdeklődést, és az anya büszke lesz gyermekeire és a nevelésükbe fektetett munkájára.

Legtöbb szülőnek hízeleg az idegenek bókja, és időnként nem állják meg, hogy ne büszkélkedjenek ikreikkel. Nem egyszer láttunk már olyan helyzetet, amikor idegenek megállítják a többgyermekes mamát, és bókoló elismerésüknek adnak hangot az egyforma ruhába öltöztetett ikrek láttán.

Aztán gondoljunk arra, milyen kedvteléssel tölti meg az anyuka a bevásárlókosarat a piciny ruhadarabokkal. Ez bárki morálját emeli. A mamák és papák zöme kihasználja az alkalmat, hogy úgy öltöztesse gyerekét, ahogy nekik tetszik, mielőtt a kicsik ellenkezni tudnának, és maguk választanák ki, mit vesznek fel minden reggel. Tehát érthető, miért érzik szükségét egyes szülők, hogy két rózsaszín blúzocskát vásároljanak, mellé két azonos hajcsatot és két egyforma pár bőrszandálkát, kivált különleges alkalmakra vagy a családi fotókhoz.

A kényelem, mint befolyásoló tényező

Másik ok amiért a szülők azonos ruhákba öltöztetik ikreiket, a kényelem. Sokkal egyszerűbb kettőt venni ugyanabból az öltözékből, mintsem azonos méretű, de különböző ruhácskákat keresni.

Reggel, amikor a szülők sietnek elmenni otthonról, jóval egyszerűbb azonos babaruhákat kiszedni a szekrényből, mint külön rendet keresgélni. Ilyen módon sok időt megtakaríthatnak.

Amikor a gyerekek megnőnek, már nem akarnak a testvérükkel egyforma öltözéket viselni, még akkor sem, ha a mamának így könnyebb lenne. Mit teszünk ebben az esetben?

Amikor a gyerekek még kicsik, vásárolhatsz két azonos színű öltözéket, s ezeket össze is cserélheted egymás közt. Például vehetsz négy pár sötétkék nadrágot és néhány felsőt, mely színben passzol hozzájuk.

Sokkal jobb és egyszerűbb megoldás. De ahogy a gyerekek nőnek, maguk választják ki, mit vesznek fel, és semmi nem talál már.

Az ikrek zöme szereti kifejezni egyéniségét azáltal, hogy testvérétől eltérő öltözéket visel. Amikor már elég nagyok ahhoz, hogy saját maguk válasszák ki ruháikat, legfennebb az iskola ikreinek ünnepélyén öltöznek majd egyformán.

Amikor gyerekeid nagyobbak lesznek, szoktasd rá őket, hogy előző este készítsék ki a másnapi öltözéküket, hogy ezáltal reggel időt spóroljanak meg az öltözködéssel.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search