Az álterhesség

 In Lélek és pszichológia

Az álterhesség

Az álterheség egy pszichikai jelenség. Ezek az állapotok végigjárják a terhesség összes tüneteit, mint a menstruáció leállása, hányinger, duzzadt, fájó mellek, hízás, a has nagyobbodása stb.

A terhességtől való félelem szintén álterhesség-tüneteket idézhet elő. A szorongás hatására működési zavarok lépnek fel a hipotalamuszban és petefészek-zavarokat idéznek elő. De manapság, a biztos szexuális védekezés korszakában ez a típusú álterheség már majdnem eltűnt.

A nagyon fiatal lányok, fiatal és idősebb nők, akik nem fogadják könnyen el, hogy nem lehet gyermekük, hajlamosak álterhesség-tünetek produkálására.

Az álterhesség okai inkább családi vagy viselkedési eredetűek. A szellemi segítség ilyenkor lényeges tényező. Amikor egy nőnél ilyen tünetek észlelhetőek, akkor a kezelés a legjobb megoldás. Kezelés által megelőzhető egy újabb álterhesség megjelenése.

Ezeken kívül az álterhesség okai igazi betegségek is lehetnek, mint a petefészkek rendellenessége, amelyek felduzzasztják a petefészkeket, így azt a benyomást keltve, hogy a nő terhes.

Minden esetben fontos kikérni az orvos véleményét, hogy miként maradhat el a menstruáció, mert ennek oka nem mindig a terhesség.

Manapság a gyors terhességi tesztek segítségével gyorsan kimutatható a terhesség hiánya. Álterhesség esetén, a valódi tünetek ellenére is, a teszt negatív lesz. Ilyenkor, hogy a nő felismerje a valóságot, a pszichológiai támogatás kötelező!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search