Adhatok inni a kisbabának?

 In Egészség és életmód

kisbaba iszikDe nekik valójában nem szükséges vizet inni. A gyerekorvosok nem ajánlják a sima vagy desztillált vizet 6 hónapos korig. A kisbabák számára az anyatej vagy a tápszer elegendő folyadékot biztosít, hiszen mindkettő legnagyobb része víz.

Az oka annak, hogy az orvos nem ajánlja a vizet a kisgyerekeknek az, hogy egy gyerek gyomra nagyon könnyen megtelik, ezért elegendő egy pár milliliter folyadék is a számára. A kisbabáknak szükséges tápanyagokat kell gyűjteniük minden étkezés alkalmával.

Amikor a baba első fogai megjelennek fluoridra lesz szüksége, hogy megtartsa azokat, és sima vizet adva nekik egy jó módja eme szükséglet kielégítésének. De addig engedd, hogy a kisbaba a megszokott táplálékból nyerje a folyadékot.

Ha a kisbabádnak hőemelkedése van, a gyerekorvos több folyadékot fog ajánlani, mely olyan tápanyagokat tartalmaz, melyek helyreállítják a gyerek elektrolit mérlegét. Újra megemlítjük, hogy ne adj a gyereknek más folyadékot helyett vizet, kivéve abban az esetben, ha az orvos javasolja.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search