A vízben szülés előnyei

 In Szülés és gyermekágy

vízben szülésÚgy tartják, hogy a vízben szülés rendkívül hasznos, főként a kitolási szakasznál.

A vízben szülés előnyei

Lazítás
A víz relaxáló hatása, annak támogatásával és melegségével együtt, segíthet neked a szülésnél. Az összehúzódások elveszíthetik a ritmusukat, ha feszült vagy. Ez azt jelenti, hogy a vajúdás megszakad és anélkül folytatódik a szülés. A vízben való elhelyezkedésed segíthet az összehúzódások folytatásában, úgyhogy kevésbé válnak stresszessé számodra, valamint a gyermek számára. Ha lazítasz, nyugodtabban is lélegzel. Ez azt jelenti, hogy kevesebb az esély arra, hogy felületes, rövid légzéseid legyenek, amelyek még inkább kihangsúlyozzák az összehúzódások okozta fájdalmat.

Bizalom és irányítás
Amint a medence meleg vizébe merültél, a saját világodba kerülsz és zavartalanul szülhetsz. Még nagyobb a hatás abban az esetben, ha tompák a fények és csend van a szobában. Mindezek együttvéve segíthetnek abban, hogy irányításod legyen a tested felett.

Könnyedség
A víz felemel, emiatt könnyebbnek érzed magad. Sokkal könnyebb testhelyzetet változtatnod, hogy kényelmesen érezhesd magad. A legjobb pozíció számodra talán az, amelyik segít a gyermeknek szabadon mozogni a medencédben. Hasznos, ha a térdeidet lejebb tartod a csípődnél.

Nézz szembe a fájdalommal!
Mivel a víz meleg, könnyebben szembenézel az összehúzódások okozta fájdalommal. Ugyanolyan, mint amikor egy meleg habfürdővel kényezteted magad egy has- vagy hátfájás miatt. Ha egy erősebb fájdalomcsillapítót szeretnél, ahhoz ki kell jönnöd a medencéből. De használhatsz gázokat vagy a levegőt, amely könnyedén szabadít meg a fájdalomtól, mialatt a vízben vagy.

Egy támogató jelenléte a szülésnél
A kórház utasításai világosan határozzák meg azt, hogy nem szabad egyedül lenned egy medencés szülés alatt. Ez azt jelenti, hogy a szülésznőnek vagy a párodnak minden percben jelen kell lennie. A szülésznő kereshet még egy nőt, aki segít neki, ahogyan azt te is megteheted, ez sűrűn előfordul egy forgalmas szülészeten. Így lehetséges, hogy egy tanuló szülésznő fog segítséget nyújtani neked.

Elégedettség
Egy szülőmedence használata gyakran pozitív tapasztalatot jelent, így több nő is ezt a módot szeretné használni a következő szülésnél is.
 

Melyek a vízben szülés mellett álló érvek?

A szülés megkönnyítése
Egy kényelmes függőleges testtartást könnyebben lehet fenntartani, ha egy medencében szülsz, különösen akkor, ha fizikai problémáid vannak. A függőleges testtartás azt az előnyt biztosítja, hogy megkönnyíti a terhet, mialatt a gyermek világra jön. Szintén könnyebb kitolni a gyermeket vízben, mint szárazon. A víz fenntart és kiegészítő támasztékként használhatod a medence oldalait.

Békés szülés a baba érdekében
A vízben szülés szakértői úgy gondolják, hogy kevésbé viseli meg az átkelés a vízben születő babákat. Az ötlet azon alapul, hogy a baba a medence meleg vizét a magzatvíznek tekinti. A vízben született babák gyakran nyugodtabbak és kevesebbet sírnak, mint azok, amelyek nem vízben születtek.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search