A parfüm titkai

 In Házipatika és természetgyógyászatA parfüm tükrözi a legjobban, milyen ember vagy: egy jó háziasszony, esetleg karrierista, vagy egyszerűen csak anya. Akár ha csak akkor parfümözöd magad, amikor szórakozni vagy társaságba mész, vagy ha gyermekedet a parkba kíséred, egy kicsit mindig magad után hagyod a személyiségedet.

A parfüm története

Az egyedi illatok használata hosszú múltra tekint vissza. Latin eredete ismert, amely a „per fum” szóból ered, jelentése: füstből. Ám az egyiptomiak azok, akik a készítését a világban elterjesztették.

A parfümöket a középkorban védekezési módként használták a különböző járványok ellen. A XVIII. és a XIX. századokban a parfümöket orvosok bírálták, mivel az volt a véleményük, hogy az általuk kibocsátott pára káros lehet az egészségre.

A nők a XIX. században kiváltságos helyzetbe kerültek, amikor kezdtek megjelenni a különböző nőies esszenciák, míg férfiak esetében ezek csak a fás és fűszeres illatokra korlátozódtak. Ma már számos lehetőség közül válogathatunk. A lényeg az, hogy olyan parfümöt sikerüljön választanunk, amely érzékeinket vibrálóvá teszi.

A parfüm használata

A térd az egyik olyan hely, ahol a parfüm sokáig érződik. Mikor mozgunk, táncolunk, a térdünk hőt bocsát ki, amely elég ahhoz, hogy aktiválja az illatot. Más helyeken, mint a nyak vagy a csukló, ahol ver a pulzusunk, szintén melegség termelődik, lehetővé téve a parfümnek hogy „újraéledjen”.

A férfiak hajlamosak arra, hogy hamarabb észrevegyék, egy nő milyen illatot használ, mint azt, hogy miben van felöltözve, illetve milyen frizurát visel. Alapvető ösztönükből adódik, hogy vonzza-e őket az illat, vagy sem. Tehát amikor parfümöt választunk, ne csak saját testünk kémiájára gondoljunk, hanem arra is, hogy hogyan lesz ez értékelve a környezetünkben.

Amikor rászórjuk parfümünket bőrünkre, többezer parfümsejt találkozik testünk enzimjeivel, épp ezért vigyáznunk kell, mert ez a reakció más és más lehet a különböző bőrtípusokon. Ha bőröd zsírosabb, az illat tartósabb lesz és az enzimreakció állandóan újabb illatváltozásokat fog produkálni. Amennyiben bőröd savas kémiai állagú, akkor az illatok savanykásabbak lesznek, míg a szárazbőrűek parfümillata élettel és energiával telivé alakul.

Alkosd meg a saját parfümödet!

Hozzávalók:
• rozmaring
• verbéna
• mentaolaj
• háromszoros adag rózsavíz
• háromszoros adag narancsvirág
• 90%-os alkohol

A keveréket hagyd összeérni 6 hónapon keresztül, azután használhatod ezt saját parfümként.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search