A gyerekszoba berendezése – tippek és ötletek

 In A gyermekek fejlődése, nevelése

Trendi mesefigurák

Mielőtt a nekiállnál a gyerekszoba berendezéséhez, csukd be a szemed és képzeld el a gyermeket, valamint a szobáját 5 év múlva. Nem biztos, hogy ugyanúgy ragaszkodni fog a barbie-s ágyhoz vagy pókemberes falfestéshez, emiatt pedig újabb felújításra vagy átrendezésre lehet szükség.

A színes mesefigurák inkább a könnyen cserélhető díszítőelemekről köszönjenek vissza. Sokszor egy ágyneműhuzat vagy egy fali poszter is elegendő ahhoz, hogy egy kis mesevilágot csempéssz a gyerekszobába.

 

A gyerekszoba berendezése legyen egyszerű

Egy kisebb gyermek számára egy ágy, egy nagyobb ruhásszekrény és egy könyvespolc, esetleg egy íróasztal elégséges. Ügyelj arra, hogy ne legyen bútorokkal telezsúfolva a gyerekszoba, inkább biztosíts számára nagy mozgásteret neki. A játékok tárolására egy jól kihasználható, akár több rekeszes láda tökéletesen megfelelő.

 

Bútort vegyél, ne játékot!

Lehet, ha kezdeten jó ötletnek tűnik egy olyan ágy megvásárlása, amely egyben várkastélyként vagy versenyautóként is szolgál, azonban nem szabad figyelmen kívül hagynod azt a tényt, hogy a gyermekek bizony hamar megunják játékaikat. A legtöbb esetben egy olyan gyerekbútor beszerzése, amely egyben játék is, hosszútávon nem a legjobb befektetés.

 

Kerüld az átalakítható gyermekbútorokat!

Csábító lehet olyan bútordarabokat vásárolni, amelyek a gyermekkel együtt nőnek, azonban ami egy kisgyermeknek tetszik, nem biztos, hogy a kiskamasznak is tetszeni fog. Szintén nem valószínű, hogy szívesen alszik majd abban az átalakított kiságyban, amelyben óvodás korában is az éjszakáit töltötte.

A gyerekszoba berendezése vagy felújítása alkalmával válassz időtálló bútorokat, azonban gondolj a jövőre és gyermeked változó igényeire is. Egy kisgyerek könnyen el tud aludni egy nagyobb ágyban, azonban egy 16 éves serdülőt zavarni fog, ha reggelente le kell másznia az emeletes ágy létrácskáján.

 

gyerekszoba
Színes és vidám gyerekszoba

 

Ne légy túlzottan takarékos és ragaszkodj a minőséghez!

Ha az interneten keresztül, online vásárolsz, akkor ne a legolcsóbbat válaszd a kínálatból. Lehet, hogy az ára megnyerő, azonban sok esetben csak a szállítás után szembesülsz a bútor anyagával és az apróbb részletekkel.

Lehetőleg tömörfából készült bútorokat vásárolj a gyerekszobabába, a préselt bútorlapokból összeállított darabok helyett. Ezek minden bizonnyal drágábbak, de sokkal időállóbbak is.

Ha olyan gyerekszoba bútort választottál, amelyet otthon kell összerakni, akkor nagyon figyelj oda a részletekre. Szállításkor ellenőrizd a dobozokat, hogy minden egyes elem megérkezett-e. Amennyiben nem vagy gyakorlott bútorszerelő, inkább kérj meg valakit a gyártó- vagy szállító cégtől, hogy segítsen összeállítani az egyes darabokat.

A gyerekszoba berendezése és a bútorok megvásárlása izgalmas és egyben szórakoztató feladat is, azonban sok esetben rossz döntések eredményeképpen az összevásárolt holmik egy része csupán pénzkidobás a család számára. Minden esetben alaposan mérlegelj és figyelj ár-minőség arányára is. Igyekezz olyan bútordarabok mellett dönteni, amelyek hosszú évek múlva is megfelelnek gyermeked igényeinek.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search