A baba mozgásai a pocakban

 In Terhesség és babavárás

A baba mozgásai a pocakban

terhesség pocak
A nők terhességeik alatt szívrepesve várják, hogy a baba megmozduljon pocakjukban. Ezek a magzat első mozgásai a méhben.

Mikor válik érezhetővé a magzat mozgása?

Igazából a magzat már a terhesség 8-9. hetében megmozdul, de ekkor még túl kicsi ahhoz, hogy érezni lehessen mozdulatait. Ahogy növekedik, eléri a méh falát, és mozogni kezd. Ezt azok a nők, akik másodjára terhesek, a 14. terhességi hétben érzékelik, akik először terhesek vagy teltebbek, a 26. héten.

Hogyan lehet érzékelni a magzat első mozgását?

A magzat első mozgásait buborékként írják le – különösen azok a nők, akik először várandósak, és még nem tudják, mit is éreznek valójában. A magzat mozgása olyan érzés lehet, mintha egy pillangó lenne a gyomrodban, vagy valaki óvatosan ütögetné a méhed falát.

Az idő során lassan kivehető lesz az ütés, az öklök és a könyökök nyilvánvalóvá válnak még azok számára is akik először terhesek, és a mozgások is gyakoribbak lesznek, mint korábban voltak.

Jegyezd meg, hogy ahogy az első mozgások megjelennek, azok mindennapossá válnak, bár nem lesznek minden nap azonos intenzitásúak.

Ha akarod érezni a magzat mozgását, akkor igyál egy nagy pohár narancslét és feküdj le, majd figyeld a reakcióit. Amikor mozogsz, az a kicsinek olyan mintha ringatnád és alszik. Ha te megállsz, akkor ő felébred és elkezd mozogni.

Ha ritmikus, 5-10 másodpercenkénti apró ütéseket érzel, akkor a baba csuklik. A csuklás és az első mozgások azt jelentik, hogy a magzat a pocakodban jól fejlődik és egészséges.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search