A baba fejlődése utánzással

 In Csecsemők és újszülöttek

baba fejlődése utánzással

A baba fejlődése utánzással

Az utánzás nagyon fontos viselkedési forma a baba fejlődése szempontjából. Valójában egy képesség, hogy a gyerek fizikailag válaszoljon arra, amit lát; ez a későbbiekben rendkívül hasznossá válik olyan tevékenységekhez, mint az írás vagy a rajzolás.

Az utánzás segít a gyerekeknek rájönni, hogy ők is olyanok, mint a többi ember. Játssz “tükörkép” játékot a babával, miközben egymással szemben ültök. Nyújtsd ki a nyelved, helyezd az ujjaidat a füleidbe, csinálj hullámokat a kezeddel, le és fel mozgatva karjaidat; mindeközben ösztönzöd a kicsit, hogy ugyanezeket csinálja, vagyis utánozzon téged. Amikor a gyerek pontosan megérti, hogyan kell ezen játékokat játszani, bátorítsd, hogy vegye át a vezetést, és utánozd te őt.

A későbbiekben, amikor a baba már jól mozog, játszhattok több mozgásteret igénylő utázásos játékokat is. Ez rendkívül hasznos a baba mozgásfejlődése és mozgáskoordinációjának javítása érdekében. Változtass a mozdulatok sebességén, a követett útszakaszokon (amelyik lehet egyenes, ívelt vagy akár cikk-cakk vonalban is), valamint tested alakját, mozdulataidat is.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search