10 szórakoztató tevékenység nagyszülők és unokáik számára

 In Szülők, párkapcsolat, családi élet

nagyszülők és unoka

Íme egy tíz, egyszerű tevékenységekből álló lista, amelyeket a gyerekek biztos szórakoztatónak fognak találni.

1. Öleld meg az unokákat!
A kicsik szeretik, ha többször is ölben vannak tartva, és bizonyára te is imádod velük ezt csinálni. Az ölelés egy jó módszere annak, hogy minél közelebb kerülj unokáidhoz, és hogy felkínáld szeretetedet és gyöngédségedet feléjük.

2. Táncolj unokáiddal!
Mikor énekelsz nekik, valószínű, táncolni is szeretnél unokáiddal. Ha újszülöttekről vagy kicsi gyermekekről van szó fontos, hogy
lassan és finoman mozogj.

3. Olvass az unokáknak!
Amellett, hogy a gyermekek örülni fognak a nagypapa vagy nagymama által olvasott meséknek, a mese olvasása még számtalan előnnyel is jár, ami a gyereknevelést illeti. Az unokák el lesznek ragadtatva, ha a mesebeli hősök hangját fogod utánozni.

4. Játssz az unokákkal!
A gyermekek örülni fognak, ha a nagypapa leül a földre közéjük, és játszani kezd velük. Kényelmesen a szőnyegen ülve szórakoztathatod őket mindenféle oktató, készségfejlesztő játékokkal, mint pl. a kockák.

5. Bábjáték
Ezt a tevékenységet a gyermekek minden életkorban kedvelik, különösen az óvodások. Vásárolhatsz sokféle bábut, illetve babákat, de elkészítheted saját kezűleg is őket. Ne felejts el vicces hangokat kiadni a mesejáték közben!

6. Nézzetek együtt DVD-t!
Mikor a nagyszülők együtt otthon vannak az unokáikkal, DVD-t nézegethetnek. Jobb, ha inkább DVD-t nézel, mint televíziót, mert több lehetőség közül válogathatsz. Már többféle oktató és szórakoztató DVD található a boltok polcain, kifejezetten gyermekek számára.

7. Sétáljatok!
A séták általában élvezetesek mind a nagyszülők, mind az unokák számára. A legjobb, ha kimész velük a levegőre, de sétálhattok egy bevásárlóközpontban is. A gyermekek számára öröm lesz felfedezni a körülöttük lévő világot és a nagyszülők számára is egy kitűnő időtöltés a sétálás.

8. Vásároljatok be együtt!
Mikor együtt mentek vásárolni, vehetsz számára apró ajándékokat: édességet, egy könyvet, egy játékot, kis ruhácskát. Legtöbbször a gyermekeknek elég lesz csupán a világot látniuk, a nagyszülők pedig nyugodtan  kifizethetik közben a számláikat, esetleg be is vásárolhatnak.

9. Énekeljetek együtt!
Az éneklés egy másik kedvelt tevékenység a csecsemők és a kisgyermekek számára. Nem igazán számít, milyen dalokat énekelsz, ők örülni fognak annak is, ha a hangodat hallhatják.

10. Látogassátok meg az állatkertet!
Melyik az a gyermek, aki nem szeret állatkertbe menni? Ezek a séták amellett, hogy fejlesztik a gyerek állatok iránti szeretetét, még nagyon sok új dolgot is meg fognak tanítani számukra. A kicsik el lesznek ragadtatva akkor is, ha még túl kicsik ahhoz, hogy megértsék, amit látnak. A nagyszülőknek jut az a szerep, hogy a gyermekeket bevezessék az állatok világába, és egyidejűleg ezek tiszteletére és szeretetére is neveljék őket.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search