10 perc bőrápolás

 In Egészség és életmód

anya bőrápolás

10 perc bőrápolás

Nyomást gyakorolnak rád a napi felelősségek, főleg ha a rendelkezésedre álló időről van szó. Azonban akár pár perc is segíthet, hogy ragyogj, mielőtt kilépsz az ajtón. Mindegy, hogy hajról, testről vagy bőrről van szó, íme, néhány szépségtipp anyukáknak, melyek csak tíz percet igényelnek, és figyelemreméltó hatásuk van.

Első perc:
Öblítsd le arcod langyos vízzel és használj a bőrtípusodnak megfelelő tisztítót.

Második perc: A radírozás a sugárzó bőr kulcsa. Használj bőrradírt legalább egy alkalommal hetente. Ha nincs bőrradírod, készíthetsz természetes módon: keverj össze fél csésze cukrot kevés olívaolajjal vagy narpraforgóolajjal, hogy nedvesítsd a pasztát. Masszírozd el az így kapott masszát kicsi körökben, a halott sejtek kiküszöbölése és az új bőrrétegek felszabadulása érdekében.

Harmadik-hetedik perc: Próbálj ki egy maszkot több alkalommal hetente. Diana Carreiro sminkművésznek van egy saját receptje, melyet rendszeresen, hetente 4-6 alkalommal kell használni: keverd össze a törött Aszpirint kevés vízzel. Alkalmazd ezt a masszát tiszta bőrődre, várj néhány percet, majd öblítsd le. “Az aszpirin sava a legtökéletesebb bőrradír” – mondja ő.

Nyolcadik perc: Alkalmazz a bőrtípusodnak megfelelő krémet arcodra és nyakadra. Ha a krémed UV-védelem faktoros, segíteni fog a korai öregedés ellen. Bizonyosodj meg, hogy a krémben van SPF 15 vagy több, bőröd érzékenységének függvényében.

Kilencedik perc: Alkalmazd könnyedén a szemkrémet, gyűrűs ujjaiddal tapogatva. Ez nem fogja sérteni a szem körüli érzékeny bőrt.

Tizedik perc:
Pattanásaidat kezeld olyan termékekkel, melyek szalicilsavat és peroxidsavat tartalmaznak, és ez csak kettő a leghatékonyabb összetevők közül pattanások ellen. Ellenben ne használd ezeket a termékeket terhesség ideje alatt, vagy amikor szoptatsz, mivelhogy ezen anyagok beszívódnak a bőrbe, és elérhetnek a babához.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search