Mi kell tudnod a szoptatásról

0

szoptatás

Mi kell tudnod a szoptatásról

Ne feledd, hogy az önbizalom, a kényelem és a nyugalom a legfontosabbak egy sikeres szoptatásnál. Egyszerűbben, minél magabiztosabb és kényelmesebb vagy, annál könnyebben termelődik az  anyatej.

A szoptatás első napjaiban arra kell figyelj, hogy a csecsemő helyesen fogja meg a mellet. Tartsd a melledet a kezedben, a nagyujjadat tedd  felül, a többit pedig pontosan a bimbóudvar alá. Érintsd meg enyhén a bimbóval a gyermek száját. Amikor ő szétnyitja ajkait, helyezd bele a bimbót, és húzd a gyermeket közelebb magadhoz.

Tartsd a mellet addig, amíg biztos vagy benne, hogy a gyermek jól megragadta. A gyermek szájában kell legyen a mellbombó és még körübelül 2 cm a bimbóudvarból is. Mivel az első hónapokban naponta több órát is szoptatod a gyermeket fontos, hogy megtaláld a megfelelő és kényelmes pozíciót. Összegyűjtöttük neked a legmegszokottabb pózokkal.

Szoptass kényelmes fotelben ülve
Ülj le egy fotelbe és helyezz néhány párnát a karod alá. A lábadat egy kisebb széken pihentesd, hogy ne okozzanak gondot az alsó testi fájdalmak. Tartsd a gyermeket ölben, az arcával és hasával feléd fordítva. A kezeddell támaszd a hátát. Hozd a melledet az ő orrávál és szájával egyszintre. Próbálj meg szoptatni úgy, ahogyan fentebb olvastad.

Hogyan szoptass kényelmesen, ha császármetszessel szültél
Feküdj végig az ágyon, helyezz egy párnát a hátadhoz és egyet az öledbe. Tedd a gyermeket arra az oldalra ahol szoptatsz, kezeddel megtámasztva a tarkóját. A lábacskái a kezed mellett kell legyenek, az ágy felé fordítva.

Féloldalas szoptatás
Ez a megoldás akkor ajánlott, ha ágyban vagy éjszaka szoptatsz, illetve császármetszéssel vagy gátmetszéssel szültél. Tegyél két párnát a fejedhez, helyezd a gyermeket melléd az arcával feléd és ringasd. Húzd közelebb a gyermeket és azután alkalmazd a cikk elején leírt szoptatási techinkát.

Tetszett? Oszd meg!

Nem engedélyezett a hozzászólás.