Hogyan találj egy tehetséges bébiszittert?

0

bébiszitterKészülj fel a bébiszitter keresésésre. Legyen türelmed és légy igényes. Tanácskozz a barátokkal vagy a családdal, de ha szükséges, egy kifejezetten erre szakosodott cég segitségét is igénybe veheted. Az alábbi lista lépésről-lépésre kalauzol majd a tökéletes bébiszitter kiválasztásában.

Első lépés. Állits fel egy fontossági sorrendet.
Jó, ha elhatározod, mit is szeretnél. Beszéld meg életed párjával, mik legyenek gyermeked majdani bébiszitterének tulajdonságai. Egy idősebb, tapasztaltabb személyt szeretnél? Vagy aki pedagógiai előtanulmányokkal rendelkezik? Készíts egy listát, amit szem előtt tarthatsz amikor a jelentkezőkkel beszélgetsz vagy a közvetitői irodának adod le a megrendelést.

Második lépés. Tanulmányozd figyelmesen a lehetőségeket.
Szólj a barátoknak és a családnak, keressenek lehetséges jelölteket, mivel az ismerősök ajánlatai bizalmat kelthetnek. Igénybe veheted egy bébiszittereket közvetitő iroda szolgáltatásait is. Ezek az irodák előválogatják a jelölteket, mielőtt aláirnának velük egy szerződést. Ez a közvetitő megkeresi az igényeidnek megfelelő jelölteket, leellenőrzi az előző tapasztalatukat, egyes esetekben még véranalizist is kérnek tőlük vagy egyéb orvosi vizsgálatokat az alkalmazásuk előtt. Ezért a szolgáltatáséert elég sokat fogsz fizetni, de sok időt is spórolhatsz vele.

Keress bébiszittert az interneten. Léteznek online közvetitők is, ami kevesebbe is kerül. Az alapdíj magába foglalja a tanácsokat és a szükséges nyomtatványokat is, de ez változhat a keresés időtartama és a kért szolgáltatás fajtája szerint.

Adj fel egy hirdetést, hogy bébiszittert keresel. Végső esetben adj fel egy újsághirdetést, vagy hirdess az interneten. Ám vedd figyelembe, hogy a jelentkezők száma jelentősen nagyobb lesz. Ha ezt az alternatívát választod, pontosan meg kell határoznod, mik az elvárások a jelentkezőkkel szemben, amiket teljesiteniük kell. Ha például egy nemdohányzó személyt szeretnél, ezt közölnöd kell a hirdetésben.

Harmadik lépés. A meghallgatás.
Beszélgess minél több jelentkezővel. Kérdezd őket a tapasztalatukról, a gyerekneveléshez való hozzáállásukról, a hobbiaikról és a származási környezetükről. Vond be a gyermekedet is a beszélgetésekbe, így meglátod, hogyan viszonyulnak egymáshoz. Az első kapcsolat sokmindent megmutat, és jó, ha az ösztöneidre hallgatsz. Ha úgy érzed, hogy nem illenek össze, az valószinűleg úgy is van.

Negyedik lépés. Az ajánlások ellnőrzése.
Mikor már csak néhány jelölt maradt, ellenőrizd az ajánlólevelüket. Kérdezd meg az előző munkaadójukat, a jó és gyenge oldalukról és, hogy miért szakitották meg az együttműködést. Ezt a lépést ne ugord át, ugyanis meg kell tudnod, hogy viselkedtek a jelöltek más családokkal.

Ötödik lépés. Próbaidő.
A kiválasztottakat kérd meg, jöjjenek sorban egy pár napos próbaidőre haza hozzátok. Ezeket a napokat ki kell fizesd nekik és ezalatt az idő alatt figyeld meg, hogyan viselkednek a kisgyerekkel. Ahhoz, hogy a helyes döntést hozhasd meg, jó, ha a saját szemeddel látod, hogy találja fel magát a bébiszitter.

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!