Földimogyorós-diós grillázs

0

grillázsHabár a legtöbb ember készen vásárolja meg ezeket az édességeket, sokkal izgalmasabb, ha házilag készítjük el őket. Így bevonhatjuk férjünket, feleségünket és a gyerekeket is e szórakoztató tevékenységbe. 

A földimogyorós-diós grillázs egy ízletes, egyszerre édes és sós ropogós finomság. 

Hozzávalók:

• 25 deka sózott földimogyoró
• 25 deka dióbél
• 15-20 deka cukor
• 1 evőkanálnyi vaj

Elkészítési mód:
Kivajazunk egy tepsit vagy bevizezünk egy deszkát, majd félre tesszük. A diót és a mogyorót darabokra törjük, egy külön tepsibe öntjük, majd a forró sütőben kicsit megpirítjuk. Közben egy lábasban elkavarjuk a cukrot a vajjal és lassú tüzön addig kavargatjuk még a cukor elolvad és karamellizálódik. Fokozatosan hozzáadjuk a meleg mogyorót, diót és jól összekeverjük. Azonnal leveszzük a tűzről, majd forró állapotban a kivajazott tepsibe vagy a bevizezett deszkára öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána közepes nagyságú darabokra törjük.

Tipp: a téli hangulat fokozásához adj hozzá egy kis apróra vágott, cukrozott narancshéjat is!

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!