Farsangi finomságok: karamelles alma

0

karamelles almaHozzávalók:

? 4 nagy piros alma

? 16 hosszú pálcika

? 200 g cukor

? 100 g vaj

? 1,5 dl tejszín

? 2 bögre aprított dió vagy mogyoró

? 1 tábla félédes csokoládé apróra reszelve

 

Elkészítés:

1. Az almákat alaposan mosd meg és szárítsd meg. A szárakat távolítsd el, vágd négybe, majd vágd ki a magházakat. Minden egyes almadarabot szúrj fapálcikára.

2. A cukrot öntsd bele egy serpenyőbe és olvaszd addig, amíg szép, aranyszínű szirup nem lesz belőle. Ekkor add hozzá a vajat, és forrald tovább. Amikor már bugyborékolva forr, öntsd hozzá a tejszínt, alaposan keverd el, és hagyd ismét felforrni.

3. A kész masszába egyenként mártsd bele az almadarabokat. Miután picit megdermedt, mártsd bele a dióba vagy a mogyoróba, majd a csokireszelékbe. Ha még meleg a csokoládé szépen rá fog olvadni.

4. Az elkészült finomságokat helyezd egy tálcára a pálcikákkal felfelé fordítva. A hűtőszekrényben akár napokig is eltarthatod, tálalás előtt azonban 15 percig tartsd őket szobahőmérsékleten.

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!