Alvás a terhesség harmadik trimeszterében

0

Alvás a terhesség harmadik trimeszterében

Kényelmetlenség

Ilyenkor a hasunk már túl nagy, hogy kenyelmesen feküdjünk, az alvás tehát csak egy szép emlék marad. Forduljunk bal felünkre, helyezzünk a derekunkhoz és térdeink közé egy-egy kispárnát, de ha ez sem segít, próbáljunk meg enyhén megdőlni. Ahogy egyre jobban növekszünk, az alvás talán fetámasztva lesz a legkényelmesebb. A szoptatóspárna is jó megoldást jelenthet a számodra ebben a helyzetben.

 

A hugyhólyagra újból nyomás nehezedik

Emlékszünk még a terhesség első harmadára, amikor úgy tűnt, hogy több időt töltünk a fürdőszobában, mint kint? Most ugyanazt fogjuk érzeni. Ezúttal viszont a fejlődő magzat lesz a felelős a húgyhólyagra gyakorolt nyomás miatt. Csökkenthetjük a vizeléseket, ha keső délután vagy este nem viszünk be sok folyakédot szerveztünkbe, vagy ha minden vizelés alkalmával igyekszünk kiüríteni a húgyhólyagot (vizelés közben hajoljunk előre).

 

A szív körüli égető érzések és más alvási zavarok

Ne csodálkozzunk, ha az égető szív, az izomgörcsök, a nyugtalan láb szindróma, vagy a magzat mozgásai miatt nem tudunk aludni éjszaka.

A tanulmányok kimutatták, hogy a terhesség utolsó harmadában levő várandós anyukák sokkal ritkábban alszanak mélyen, és sokkal gyakarbban ébrednek meg éjszaka. Egyszóval az alvás minősége minden nap romlik.

 

alvás terhesség harmadik trimesztere
Harmadik trimeszter: távoli álom

 

Mi fog következni?

Bár egyes tüneteket csökkenthetünk, néhány álmatlan éjszakát ki kell bírnunk. Gondoljunk ilyenkor arra, hogy gyakorlunk a szülés utáni periódusra.

A jó hír az, hogy elkezdhetjük megismerni a baba alvási szokásait már most…

Tetszett? Oszd meg!

Nem engedélyezett a hozzászólás.