Alapvető problémák a gyerekek oktatásában

0

Figyelem! Egy nagyon fontos dologról van szó, mert később olyan kellemetlen dolgok miatt hibáztatjuk majd gyermekeinket melyek bennünket jellemeznek és lehet, hogy csak akkor szembesülünk hibáinkkal.

Hiába próbálod akkor megváltoztatni a gyermeket, a szokások megalapozottak és nehezen oldódnak fel. Ezért jobb, ha szabályozod a gesztusokat, szavakat és keltsd fel a körülötted lévők figyelmét. Ugyanezt a gyermek is utánozni fogja.

Ne kérd a gyermeked, hogy azt csinálja amit te nem és főleg ti, szülők ne legyetek izgatottak, ha ő egy olyan rossz dolgot csinál, amit nálatok és a körülötte levőktől tapasztalt.

Ne felejtsd el:
a gyerek többet tanul abból, amit lát, hall, érez, mint abból, amit parancsolnak neki!Mindenekelőtt mutass jó példát gyermekednek

A dühös gyermek komoly nevelési gondot jelent. Ami ezt kiválthatja, az a dühkirobbanások a gyermek környezetében, a következetlen viselkedés vele szemben és a szülők igazságtalansága.

Ebben az összefüggésben próbáld menteni, ami még menthető.

Egyes babák addig sírnak, amíg bekékülnek, ők sokáig vissza tudják tartani lélegzetüket. Ne aggódj, nem történik semmi! Ha a sírás oka az, hogy nem figyeltek rá, akkor hagyd, sírja ki magát. Ha meggyőződtél arról, hogy haragjában sir, hagyd, hogy sírjon akár egy fél órát is, ellenállva a késztetésnek, hogy ölbe vedd, hogy lecsendesítsd, megnyugtasd.

A baba nagyon okos ahhoz, hogy észrevegye, hogy a sírásnak és hisztinek nagy hatása van, ami őt továbbra is erre készteti.
Kriminálisnak tűnhet ez a tanács, tekintettel arra, hogy minden anya ösztönösen aggódik, ha a gyermeke sír, bármi rosszat is csinált. Észre fogod venni, hogy ha megérti, hogy a sírása téged hideg hagy, akkor magától abbahagyja, és hamarosan megnyugszik.

Ne nevesd ki a gyermeket, ha hibásan ejti ki a szavakat, mert továbbra is hibásan fog beszélni, csakhogy kedvedre tegyen és nevetni lásson. Nevetve rajta, egy nagyfokú kisebbrendűségi érzést teremthetsz. A dühkitöréseit sem szabad így kezelned. Ezzel a módszerrel azt éred el, hogy bántóan érezze magát, és egy kis makacs gyermekké változzon, aki idővel megutál benneteket.

Nem kell rákiabálj vagy bármily módon is megverd! Ezek nem oktatási módszerek. Tudd megmagyarázni ehelyett türelemmel és meleg hangon, miről van szó, és a gyermek végül megérti.

Nem elhanyagolandó a vidám és barátságos hozzáállás a baba előtt. Még akkor is, ha ideges vagy, aggódó vagy szenvedő, a gyermek előtt vidám magatartást kell mutass.

A baba ezt észreveszi és neki is pozitív hozzáállása lesz a rossz dolgokkal szemben, érvényesülni tud majd, amikor egy kis baj éri, mint egy ütés vagy bármely játékának elvesztése.

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!