A napsugarak a gyerekek barátai, de csak mértékkel

0

gyermek napozikNap, hőség és a gyerekek

Nagy a hőség és tűz a nap. A parkok és a játszóterek pedig csalogatnak magukhoz. Mit is mondhatnánk a tengerpartól vagy a hegyekről? Megszabadultunk a hideg téltől és most egyetlen vágyunk, hogy mehessünk a gyermekünkel sétálni, játszani a szabadba.

 

A gyermek bőre érzékeny

Erre szüksége is van. A friss levegő és a mozgás csakis jót tehet neki, mindezek ellenére ne feledjük, hogy a bébi bőre sokkal érzékenyebb mint a miénk, ugyanakkor, ha a gyermek túl sokat marad a napon napszúrást kaphat.

 

Folyadékok és nagyon sok gyümölcs

Ha délelőtt 10 óra után megyünk ki a gyermekkel, olyan parkok ajánlottak amelyekben sok a zöld övezet és ahol találhatunk árnyékos helyeket. A víz, a magas C vitamin tartalmú természetes gyümölcslevek nem szabad hiányozzanak a taskádból. A gyermek hidratálása nagyon fontos. Ne hagyjuk túk sokat a napon. Ilynkor például már nem kellene kimenjünk velea tűző napra. Ha a tengerparton vagyunk, akár este 6 óra után is kimehetünk a partra a gyermekkel. A gyermeket 2 éves koráig nem ajánlott strandra vinni.


Játszunk kalózosat: a kendőket a fejünkre, a napon, a strandon, a tengerparton!

A legajánlottabbak a kis sapkák. A sakpka karimája jól védi majd az arcát és a szemét. A kalapocskák is nagyon alkalmasak, de azokat a gyerekek többnyire elveszítik. Az egyik legjobb megoldás tehát mégis a kendő marad, hátul jól megkötve és amikor a gyermek le akarja venni, említsük meg neki, hogy csakis így lehet igazi kalóz.

Nem tudjuk őket megállítani az állandó rohangálásból, tele vannak élettel hiszen gyerekek. Éppen ezért vigyáznunk kell arra, hogy mibe öltöztetjük fel őket, a pamut az egyik legjobb anyag erre a célra, mert nagy nedvességszívó képessége van.

Ha mindezekre vigyázunk, nem marad más, csak hogy élvezzük a gyermekünk mosolyát. Mégis, ha úgy gondoljuk, hogy napszúrási tüneteket vettünk észre, azonnal menjünk orvoshoz. Leggyakoribb tünetei közé sorolható a bőrpír, ami enyhe duzzadással jár, hányinger vagy folyadékokkal megtelt hólyagok.

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!