Újabb fejlesztések és bővítések a 20 éves Budai Egészségközpontban

 In Egészség és életmód

A munkatársak alapossága, munkaszeretete, kedvessége azonban nem változik.

Magyarország piacvezető magánegészségügyi szolgáltatójaként a Budai Egészségközpontot a több szálon futó fejlesztések jellemzik, melyek garantálják több százezres páciensi kör számára a magas színvonalú ellátást. Dr. Varga Péter Pál alapító-főigazgatót az intézet dinamizmusáról, Dr. Nagy Judit orvosigazgatót a Nagy Jenő utcai rendelő bővítéséről kérdeztük.

 • A 20 éves a Budai Egészségközpont életéhez az innováció és a folyamatos fejlesztések elválaszthatatlanul hozzátartoznak. Melyek azok a jelenleg futó fejlesztések, amelyek meghatározzák a cég középtávú jövőjét?
 • Dr. Varga Péter Pál: A Nagy Jenő utcai rendelőnk külső-belső bővítése régen várt esemény volt. Remélem, betegeink megelégedésére sikerült a változásokat végrehajtani.

Néhány terület felújításával befejeződik a Királyhágó utcai kórház meglevő épületeinek a teljeskörű renovációja, sok új funkció bevezetésével. Ezek közül a legfontosabbnak a két új műtő kialakítását látom, amelyek jelentősen növelik műtőkapacitásunkat. Biztonságosabbá tettük az intenzív ellátását, továbbá elkülönített gyermeksebészeti részleget alakítottunk ki és természetesen folyamatos az orvostechnológiai fejlesztés: számtalan új műszer, diagnosztikai és terápiás eszköz érkezik intézetünkbe.

A legnagyobb feladat az új kórház felépítése, ami több éves előkészítés után a megvalósulási fázisba érkezett.

 • A világjárvány hatalmas próbatételt jelentett az egészségügy számára. Hogyan látja, milyen tapasztalatokat szerzett a magánegészségügyi szektor és a BEK? Lehetnek ezek a tapasztalatok a jövő építőkövei?
 • Dr. Varga Péter Pál: A világjárvány vízválasztó is egyben. A magyar helyzetet érintő fő kérdés, hogy melyek azok a magánszolgáltatók, akik a járványellátásban is részt tudnak venni? Mert azok nevezhetik magukat valódi kórháznak, amelyek a járványellátás szempontjaiból is segítséget és gyógyulást tudnak kínálni pacientúrájuknak. Mint ismeretes, a BEK a kezdetektől részt vett ebben, s nem fogunk elugrani, ha a helyzet súlyosbodásával betegeinknek szükségük lehet szolgáltatásainkra.
 • Az egészségügyi szolgáltatás erősen humán alapokon nyugszik. Mit kínál a BEK munkavállalóinak, hogy erős és összetartó közösségként a gyógyítást szolgálják?
 • Dr. Varga Péter Pál: Mint az elmúlt 20 évben folyamatosan, ma is a biztonságot, a stabil jövőképet és a stabil életpályát kínáljuk munkatársainknak. Nem bocsájtottunk el senkit a járvány közepette történt bezárások miatt, s ezután sem engedjük, hogy munkatársaink emiatt félelemben éljenek. Stabil egzisztenciát, tisztes bérezést, megnyugtató jövőképet és maximális odafigyelést biztosítunk minden kollégának.
 • 2021 augusztusában bővítés zajlott a Budai Egészségközpont patinás Nagy Jenő utcai rendelőegységében. Mi indokolta a munkálatokat?
 • Dr. Nagy Judit: Évek óta szeretnénk belgyógyászati profillal, diagnosztikai lehetőségekkel bővülni, de az aktív betegellátás és a kiemelten keresett szűrővizsgálatok nem engedtek két hétnél hosszabb leállást. Modernizálni kellett a megvilágítástól kezdve a járvány miatti tágasabbnak, biztonságosabbnak elvárt betegvárót és a személyzeti öltözőt is. Miután a sebészeti profil a kórházba került a megnyílt sebészeti fekvőbeteg-ellátás mellé, a belgyógyászati, általános orvosi, családorvosi ellátás kap nagyobb hangsúlyt a Nagy Jenő utcában.
 • Az újrányitást követően milyen szembeötlő változásokat tapasztalnak majd pácienseink?
 • Dr. Nagy Judit: Csöndes recepció, tágasabb és kényelmesebb várók, modernebbek rendelők, melyeknek száma is növekedett. A miliő elegánsabb, új hűtés-fűtés rendszer került beszerelésre, bővült a parkolóhelyek száma. Az informatikai fejlesztéseknek köszönhető rugalmasabbak, ellenőrizhetőbbek lettek a betegellátási folyamatok. Munkatársaink alapossága, munkaszeretete, kedvessége azonban nem változott.
 • A fizikai környezet változásával párhuzamosan bevezetésre kerülnek-e új szolgáltatások a Nagy Jenő utcai rendelőben? Vannak-e olyan szakterületek, amelyek nagyobb hangsúlyt kapnak a jövőben?
 • Dr. Nagy Judit: Kiemelten szeretnénk kezelni a holisztikus általános orvosi ellátást, családorvoslást és minden belgyógyászati szakmát. Hiszünk a személyes és gondoskodó megelőzésben, gyógyításban. Ebbe a jól szervezett szűrővizsgálatok során felderített elváltozások belgyógyászati és családorvosi menedzselésén túl a szakorvosi követések is bele tartoznak. Továbbra is fontos jelentőséggel bír a prevenciót szolgáló oltási tanácsadás is.

Forrás: Budai Egészségközpont

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search