Hogyan működik a családi egészségbiztosítás? (x)

 In Család, Egészség és életmód

Mikor biztosítást kötünk, többféle csomagban is gondolkodhatunk, ezeknek egyike a családi egészségbiztosítás. Pár pontban összeszedtük, miben különbözik, mint egyéni, illetve az előnyeiről is beszámolunk.

Miért hasznos az egészségbiztosítás?

Életünk során rengeteg új helyzettel, problémával szembesülünk – ilyen lehet egy váratlan egészségügyi probléma, amely számtalan, anyagilag megterhelő orvosi vizsgálatot vonhat maga után. Ilyenkor nyújthat segítséget az egészségbiztosítás. Ha ki is esünk a munkából, vagy kórházi kezelésre szorulunk, nem kell a pénzügyi gondok miatt is aggódnunk. A biztosítási csomag ugyanis fedezheti, mennyi bevételtől esünk el sérülésünk következtében és a biztosítás feltételeinek megfelelő mértékű kártérítést fizet ez alapján a biztosító. Így teljes figyelmünkkel a saját gyógyulásunkra koncentrálhatunk.

Családi egészségbiztosítás

A családi egészségbiztosítás nemcsak a saját, hanem szeretteink egészségét is biztosítja, ezzel gondoskodva róluk baj esetén. Ha a hozzátartozó, akit bevonnánk, megfelel csomag feltételeinek, akkor ő mindenképp jogosult a csomagra. Ilyen lehet, hogy életvitelszerűen él velünk azonos állandó lakcímen, státuszát tekintve az élettársunk, élettársunk szülője vagy gyermeke, illetve 3 hónapos kor és 80 év közötti. Ezeknek az elvárásoknak megfelelve egyébként korlátlan számú hozzátartozót bevonhatunk.

Hogyan működik?

Amennyiben szakorvosi ellátásra szorulunk akár mi, akár egyik családtagunk, első lépésként időpontot kell egyeztetni a biztosítóval, aki az Önnek megfelelő orvos partneréhez küldi az illetőt. Itt kijelölik az elvégzendő vizsgálatokat, melyek a biztosítási szerződés keretein belül fedezhetők.

Miért hasznos?

A családi életbiztosítás éppoly előnyös lehet abban az esetben is, amikor ketten, és akkor is, ha gyerekekkel és idősekkel együtt élnek egy háztartásban. Betegség esetén például gyakran csak egy kereső fél van a családban, ami hatalmas anyagi terhet jelenthet. Ilyen esetben jól jön, ha a táppénz összegét a biztosító kiegészíti, ezzel nyújtva anyagi segítséget a felépüléshez és a nyugodt hétköznapokhoz.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search