Játsszunk boltosat! Trükkök, hogy a gyerek könnyen megbarátkozzon a számok világával

 In Szabadidő, kultúra és szórakozás

kisgyerek számológéppel számolni tanulSzükséged lesz üres dobozokra, régi színes magazinokra, reklámújságokra, számológépre, valamint papírra és írószerre.

• Segíts a gyermeknek összegyűjteni néhány üres dobozt, amelyekkel eljátszhatja a szupermarketbeli vásárló szerepét. Gyűjtsetek össze minden hasznosnak tűnő tárgyat, és rakjátok őket egy asztalra.
• Határozzatok meg együtt egy árat minden terméknek, és írjátok rá a dobozokra. Azt is ráírhatjátok néhányra, hogy Akciós.
• Játszhatod te a vásárlót, a kicsi pedig lehet a pénztáros.
• Tanítsd meg a matematikai jelek közötti különbségre (+, -, *, /) és arra, hogyan kell azokat használni a számológéppel. Segíts neki összeadni az árakat, majd használni az = jelet. Ezután, rá kell írnia az összeget egy papírra (ez lesz a nyugta).
• Játék közben megkérdezheted tőle, mennyibe kerül három  tojás vagy egy szappan.  Esetleg “mennyibe kerülne, ha még hozzátenném ezt az újságot is?” Kérd meg, hogy próbálja meg kiszámolni fejben, és ellenőrizd számológéppel. A gyerekeknek könnyebb játék által tanulni.

Ha megtanítod a kézi számológéppel bánni, megtanulja a becsléseket, valamint papíron elvégezni az alapvető összeadási, kivonási, szorzási és osztási műveleteket. A gyerekek játéka legtöbbször oktató jellegű, neked pedig felügyelned kell, hogy valóban így legyen.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search