Alapfogalmak a fényképezésről szülőknek és leendő szülőknek

 In Szabadidő, kultúra és szórakozás

nő fényképez A családi fényképek segítenek abban, hogy értékelni tudjuk életünk, fiatalságunk boldog perceit, főként idősebb korban. Emlékeztetnek minket a kellemes és a nehezebb időszakokra is.

Milyen fényképezőgépet válassz családi fényképek készítése céljából?

Mielőtt fényképezőgépet vásárolnál, gondold végig, mire is van szükséged: mi kell egy jó kép készítéséhez, milyen technikai sajátosságai legyenek a gépnek?

A cég, ahonnan a gépet veszed, megfelelő filmet vagy memóriakártyát kell biztosítson és el kell végezze a szükséges beállításokat. Egy jól sikerült fényképhez jó gép és megfelelő körülmények szükségesek. Meg kell tanuld tökéletesen kezelni a gépet és tudnod kell, mit mikor használj.

Íme, néhány tanács, amely segítségedre lehet, ha jó minőségű fényképeket szeretnél készíteni családodról és gyermekedről:

Egy keveset a fényviszonyokról. Ne feledd: nagyon fontosak a fényviszonyok. Ha megtanulod megfelelően beállítani a fényeket, amelyek a gép lencséjére verődnek, tökéletes képeket készíthetsz majd. Tehát vessünk néhány pillantást az alapokra.

Ahhoz, hogy megértsd, miért van az, hogy vannak olyan fények, amelyek jó hatással vannak, mások pedig ártalmasak a fényképre nézve, meg kell ismerd a fényképezőgép működési rendszerét. A működéi rendszer kategóriái a fény és árnyék közötti különbségekre vonatkoznak, amelyektől függ a fénykép minősége. Ha rosszak a fényviszonyok, mély árnyék képződik és fekete pontok jelennek meg a képen, még ha ez szabad szemmel nem is látható.

Egy jó tanács: ha a szabadban szeretnél képet készíteni, a fényképezés időpontját tedd kora reggelre, vagy késő délutánra. A felhős napok is tökéletesen megfelelnek a szabadtéri képek készítéséhez, hiszen a lágy fény kiemeli gyermeked hamvas bőrszínét.

A fényképezési szög. A fényképezőgépen számos beállítást végezhetsz, ami által irányíthatod a lencsére vetődő fényt. A legfontosabb a megvilágítási szög beállítása. A modernebb gépek már tartalmaznak intelligens ISO-érzékenység vezérlést, fényerőszabályzót, lencsevédőt is.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search