Tornagyakorlatok és diéta a terhesség alatt

 In Terhesség és babavárás

nő ezdőteremben

 

Tornagyakorlatok és diéta a terhesség alatt

 

A terhesség alatt az egyik legfontosabb dolog, amit a baba érdekében szem előtt kell tartanod az egészséged kell legyen. Nőgyógyászod hasznos tanácsokat adhat számodra a megőrzése érdekében és megbeszéli veled, melyek azok a tornagyakorlatok és milyen diétát kövess a várandóság alatt. Babádnak szüksége van a helyes táplálkozásra és a tested is jó formában kell legyen, amikor szülni fogsz.

Terhestorna

Bemelegítés. Nyújts 15 percet mielőtt bármilyen gyakorlatot végzel, hogy felkészíthesd az izmaidat. A yoga típusú nyujtozkodás és gyakorlatok felkészíthetik izmaidat a szülésre.

Tornagyakorlatok. Ha rendszeresen edzel, akkor ezt folytathatod a terhesség ideje alatt is, például az első hónapokban kocoghatsz amíg orvosod megengedi. Mikor már nagyobb a hasad helyettesítheted a kocogást a sétával. A kismama tornagyakorlatokkal megelőzheted a hátfájásokat, csakúgy, mint jógával vagy Pilates tornával. Ezek gondoskodnak üdeségedről és rugalmasságodról, szabályozzák vérnyomásodat, valamint segítenek egészségesen megtartani testsúlyodat. Ha csak akkor kezdtél tornagyakorlatokat végezni, amikor terhes lettél, akkor ezt könnyebben csináld, könnyű tornacipőben és olyan ruhákban, melyek kényelmesek. Nagyon meleg időben nem szabad tornázni. A test felmelegedése árthat a babának, ezért ezt el kell kerülni.

Terhességi diéta

Táplálkozás. Próbálj kiegyensúlyozottan táplálkozni a terhesség alatt, hogy kisbabád megkapjon minden fontos tápanyagot. Jó volna ha egy nap megpróbálnál enni: gabonapelyhet, zöldséget, friss gyümölcsöt, tejterméket és proteineket. Zárd ki a menüdből a túl fűszeres ennivalókat, mert ezek gyomorégést okozhatnak, és a zsíros ételeket.

Vitaminok. Együtt az egészséges étrenddel jó volna ha szülés előtti vitaminokat venni, ezek neked és gyermekednek is biztosítják a szükséges tápanyagokat, úgyszintén az orvos tanácsolhatja plusz vas bevitelét is. Kövesd orvosod tanácsát.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search