Hogyan válassz terhességi melltartót?

 In Terhesség és babavárás

Szükséges-e kismama melltartó használata a várandósság alatt és ha igen, milyen a megfelelő modell? Kismamaként, már a terhesség korai szakaszában is célszerű olyan melltartót viselned, amely követi a mell növekedését, kényelmes és megfelelő tartást biztosít, ráadásul az sem hátrány, ha egy nőies darab mellett döntesz. Kismamaként, már a terhesség korai szakaszában is célszerű olyan melltartót viselned, amely követi a mell növekedését, kényelmes megfelelő tartást biztosít.

Mi történik a melleiddel terhesség alatt?

Egy nem megfelelő melltartó használata terhesség idején sok kényelmetlenséget okozhat, azonban ha egy jó minőségű, kifejezetten kismamák számára készült terhességi melltartót választasz, melleid nem fognak annyira megereszkedni.

A terhesség egyik első jele a mellek megnagyobbodás, éppen ezért szükséged lesz egy jó kismama melltartóra, ami az elkövetkező 9 hónapban megfelelően tartja majd melleidet. Nagyon fontos, hogy terhességed ideje alatt fokozottan figyelj oda tested egészségére, és ez alól melleid sem kivételek. Megnőnek és megnehezednek, és mivel csupán bőr alatti kötőszövetből, mirigyállományból és zsírszövetből épül fel, nem pedig izmokból, ha nincsenek megfelelően megtartva, könnyen megereszkedhetnek és megnyúlhatnak.

A terhesség hétről-hétre változást hoz a mell méretében is: legtöbb kismamánál már körülbelül a 8. és 10. terhességi hét körül jelentkeznek feszülések, fájdalmak a mellben, amikor a pocak még nem is látszik. Ebben az időszakban megtapasztalhatod, hogy az eddig kényelmesnek vélt melltartód elkezd szorítani. Ez egyértelműen azt jelzi, hogy elérezett az ideje, hogy új, terhességi melltartót vásárolj magadnak.

Ez nagymértékben hozzájárul majd a mellek megfelelő megtartásához és csökkenni fog a feszülő fájdalom is.

Milyen a jó terhességi melltartó?

Amikor kismama melltartót vásárolsz, figyelj a következőkre:

  • A pántok és a mell alatti rész legyenek szélesek, hiszen tökéletes tartást és megfelelő alátámasztást kell biztosítsanak melleidnek.
  • Válassz olyan modellt, amely puha, rugalmas és kényelmes anyagból készült, hiszen melleid rendkívül érzékenyek lesznek a terhesség alatt.
  • Rendkívül fontos a szabályozhatóság, a választott terhességi melltartónak legyen legalább három-négy sor kapcsa, így könnyen állíthatod, amikor szükség van rá.
  • Pamutból készült melltartót válassz, mert a terhesség alatt nagyon sok kismama szenved a meleg miatt. A természetes anyagok, mint a pamut engedi a bőrt lélegezni, ezért kevesebbet fogsz izzadni.
  • A terhesség utolsó szakaszában már vásárolhatsz szoptatós melltartót is, amit a szülés után használhatsz.
  • A szín, az anyag és a praktikusság mellet, a melltartó legyen elsősorban kényelmes. Emellett célszerű nőiesebb modelleket választani, ma már számos lehetőség áll a rendelkezésedre, hogy csinos kismama lehessél.
  • A legjobb, ha egy szaküzletben vásárolsz, hiszen ott a személyzet biztosan segíteni tud neked. Otthon is célszerű 6-8 hetente új mérést végezni, hogy megállapíthasd a mellbőségedet és a megfelelő méretet.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

teszt afp helyett