Szükséges-e teát adni két hetes kisbabának? – kérdés-válasz

 In Újszülöttek, csecsemők - kérdések

Kérdés:

Két hetes csecsemőnek szükséges-e teát, vagy más folyadékot adni, ha anyatejjel táplálkozik?
Csajági Józsefné

Válaszok:

Úgy tudom, lehet néha adni teát, de nem szükséges. Én néha megkínálom vízzel, ha nagyon nyűglődik. A kamilla teával vigyázz, mert hosszú távon roncsolja a bélbolyhokat.
Válaszoló: CsimotaAnya

Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Az én kisfiam három hónapos lesz holnap. Sajnos nekünk pótolni kell tápszerrel, mert kevés a tejcsim. Én baba vizet adtam és adok neki most is, de ha elfogadsz egy jó tanácsot, akkor csak kamilla teát adj neki. Az jó hasfájásra, gyulladás csökkentő, valamint segít lehúzni a pici testhőjét is, és ha gond van a kaki dologgal, abban is sokat segít. Én a mai napig kamilla teát szoktam neki adni, egyik nap vizet, másik nap kamilla teát, de nem teszek bele semmit, se cukrot, se ízesítőt semmit. Csak a natúr teát. Jó ízűen kortyolgatja és némelyik gyógyszernél százszor többet ér.
Válaszoló: delfyke

Nem. Egy kisbabának fél éves koráig csak anyatejre van szüksége. Abban benne van minden tápanyag. A tea csak megtölti a baba pici gyomrát feleslegesen.
Válaszoló: katavirag

Teljesen felesleges a tea, főleg egy szoptatott babának, mert csak elfoglalja a helyet az anyatejtől és így kevesebbet szopik a baba. Bővebben: lll.hu, szoptatasert.hu
Válaszoló: anonim

Nem szükséges, de lehet adni! Az én lányom ennyi idősen már igényelte! Hiába szopizott, mégis kellett neki a tea! Ha ivott megnyugodott!
Válaszoló: anika

Egy kéthetes csecsemőnek nem szükséges teát adni, amennyiben kellő mennyiségű anyatejet kap. Ez ugyanis nemcsak táplálék számára, hanem vízszükségletét is pótolja.
Válaszoló: anonim

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Kérdés-válasz - csecsemő kategóriaKérdés-válasz - csecsemő kategória