Piros élelmiszerek válogatós gyermekeknek

 In Táplálkozás és diéta

piros eper gyerekGyermeked csak bizonyos ételeket akar megenni, és csak bizonyos időszakokban? És olyankor a piros színűeket részesíti előnyben? Szerencsés vagy, létezik sok piros színű gyümölcs és zöldség, amelyek rendkívül egészségesek. Kínáld gyermekedet az alábbi élelmiszerekkel, egészségesek és a szemenk is kívánatosak.

A paradicsom

Ha gyermeked nem eszi meg a paradicsomot, ezt szósz vagy ketchup formában megkóstoltathatod vele. A szerves szószok háromszor gazdagabbak karotinoidokban, és ezek segítik meggátolni a rákos sejtek kialakulását.

Az alma

 „Egy alma naponta távol tart az orvosoktól” – tartja egy igaz közmondás. Az alma kitűnő a szívnek, az almalé pedig sok természetes vitamint tartalmaz. Ne említsd meg azt a gyermekednek, hogy azért kell almalét innia, mert egészséges, mert csak vitád származhat belőle.

Az eper

Tálald az epret süteménnel és tejszínhabbal. Az eper védi a szívet, valamint megakadályoz gyulladásos betegségeket, illetve bizonyos szembetegségekre is jó hatással van.

A piros paprika

A piros paprika tele van A- és C-vitaminnal. Hússal vagy rizzsel megtöltve nagyon finomak. A paprika azon kevés élelmiszerek közzé tartozik, amelyek likopint tartalmaznak, amely egyike azoknak az elemeknek, amelyek a rákmegelőzésben segít.

A görögdinnye

 Kinek van szüksége fagylaltra, mikor görögdinnye van a hűtőszekrényedben? Hűs és édes, a görögdinnye tele van B-vitaminnal, amely a gyermek energiáját biztosítja. Nem, ajánlott túl sokat fogyasztani belőle!

A cékla

A céklaevés szórakoztató gyermekek számára, mert ez bepecsételi a fogaikat, és emiatt ők nagyon szívesen fogyasztják ezt a kitűnő élelmiszert, ami nagyon gazdag rostokban, valamit a cékla jótékonyan hat a szívre is.

A szőlő

A gyermekek többsége imádja a szőlőt, de a kicsik részére ezt kettőbe kell vágnod, és ki kell szedned a magokat belőle. Fontos az, hogy mindig a piros szemeket ajánljuk nekik, ne a zöldeket. A szőlő is rengeteg fontos vitamint tartalmaz.

A cseresznye

A cseresznye kiváló az agynak, melatonint tartalmaz, amely kitűnő a memóriára, sokat segíthet a gyermekednek a nyugodt, kiegyensúlyozott alvásban.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search