Pilates – A tökéletes mozgásforma mindhárom trimeszterre

 In Terhesség és babavárás

Pilates terhesség alatt

Keresed a terhességhez legjobban illő mozgásformát? A Pilates-sel hajlékony és erős maradhatsz a terhesség ideje alatt is!

Csodálatos változások mennek végbe a testedben a terhesség mindhárom trimesztere alatt, de mindhárom rész új kihívásokkal is szolgál. A cél, hogy minél egészségesebb, hajlékonyabb és erősebb maradj – ebben nyújt segítséget a Pilates torna, hogy formában maradj a terhességed ideje alatt. Nem csak erősít és megőrzi a hajlékonyságod, de a terhességgel kapcsolatos diszkomfort-érzés  ellenszereként is szolgál.

A Pilates gyakorlatok megdolgoztatják a mély hasizmokat, a medencefenék izmokat, a csípőt, a gerincoszlopot. A gyakorlatok erősítenek, s – az izmok memóriájának segítségével  – gyorsabb felépülést, formábahozatalt garantálnak a szülés utáni időszakban.

Noha a Pilates torna az egyik legbiztonságosabb forma a terhesség ideje alatti mozgásra, mindenképpen konzultálj az orvosoddal mielőtt belekezdesz! Végezz alapos, de kíméletes bemelegítést 5-10 percig, mielőtt a a trimeszterspecifikus mozgásokat elkezdenéd! Hetente háromszor-négyszer mozogj, természetesen a gyakorlatok közötti megfelelő pihenőidő közbeiktatásával! A szakértő Pilates-oktatód mindenben a segítségedre lesz!

Első trimeszter

Fókuszban: mélyhasizom erősítés, állóképesség és izommemória fejlesztés.

A gyakorlatok erősítik a hasizmokat, a medencét, a hát és derékizmokat, melyek támaszt adnak a testednek ahhoz, hogy minél könnyedebben viselje a hasad növekedését.

Második trimeszter

Fókuszban: testtartás, egyensúly

A gyakorlatok erősítik a gerincet és megtanítják a helyes álló testtartást védve a hátat és a nyakat a hasad és melleid növekvő súlyától. Segítenek az egyensúly és stabilitás fejlesztésében.

Harmadik trimeszter

Fókuszban: hajlékonyság, izületek mobilitása, felkészülés a szülésre a megfelelő izmok erősítésével

A gyakorlatok erősítik a a medencefenék izmokat, s felkészítik a medencét, a csípőt és a gerincet a szüléshez.

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search