Okozhat-e valamilyen problémát antibiotikum szedése a terhesség korai szakaszában?

 In Terhesség és szülés - kérdések

Okozhat-e valamilyen problémát antibiotikum szedése a terhesség korai szakaszában?

Kérdés:

Most tudtam meg hogy 5. hetes terhes vagyok. De légcsőhurutom volt és antibiotikumot szedtem, meg nagyon lázas voltam, és azt szeretném tudni, hogy lehet e valami baja a babának?
SIPOSNÉ DANKÓ JUDIT

Válasz:

Szia! Engem műtöttek 4 hetes terhesen, még én sem tudtam hogy terhes vagyok, altatásban műtöttek, fájdalomcsillapítókat kaptam cataflant meg mindegy egyéb. Debrecenbe kellett mennem genetikára, ahol azt mondta a prof, hogy ugyanannyi az esélyem, hogy rendellenességgel szülessen, mint a többi más embernek, ilyen korai terhességben.
Beküldte: csillazsolti

Okozhat rendellenességet. Mert amit te beszedsz és megeszel abból a babának is jut. És mint azt tudjuk a gyógyszereknek vannak mellékhatásai. Az nem csak rád vonatkozik hanem a kicsire is és akár isten ne adja de a szervei károsodhatnak. Jobb a homeopátiás készítményeket használni, mert azok természetes alapanyagból készülnek és nincsenek mellékhatások. Tapasztalatból beszélek, mert a terhességem utolsó hónapjában sajnos sikerült megfázni és én homeopátiás készítményeket használtam a gyógyulás érdekében és a babának semmi baja hála istennek is.
Válaszoló: delfyke

Ebben az időszakban, a 4. és a 7. hét között következnek be az örökletes fejlődési rendellenességek, és a külső hatások(betegség, gyógyszerek, drogok) ártalmasak lehetnek az embrióra.
Én is így jártam,és epilepsziás lett a kisfiam. És a doki azt mondta, hogy tegyem össze a kezem, hogy csak ennyi baja lett!
Beküldte:anonim

szerintem nem.
Válaszoló: loo

Szerintem ilyen korai szakaszban még nem okozhat bajt. Milyet és mekkora dózisút szedtél?
Válaszoló: kacka

Figyelem! A válaszok tájékoztató jellegűek. A CsaládiVilág.hu nem vállal semmilyen felelősséget a válaszok tartalmáért, a megfelelő szakemberrel történő személyes konzultációt nem helyettesíti.

Kérdezz Te is a szakértőktől vagy a CsaládiVilág.hu látogatóktól >> 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

menstruáció terhesség alattmenstruáció terhesség alatt