Mit éreznek a férfiak párjuk terhessége alatt?

 In Szülők, párkapcsolat, családi élet

Mit éreznek a férfiak párjuk terhessége alatt?

párkapcsolatRészletesen megvizsgáltuk a férfiak személyiségét és lelki világát, hogy rájöjjünk arra, mi is játszódik le bennük a terhesség kilenc hónapja alatt.

Õ a párod, emlékszel-e még rá?…kicsi, de fontos szerepet játszott terhességed kialakulásában. Együtt kell érezned vele, meg kell értened izgalmait, reményeit és félelmeit, hiszen együtt kell majd harcolnotok a magzat egészésges fejlődéséért. Szükségetek van egymásra e nehéz hónapokban.

Az a “Óh, Istenem!” pillanat. Terhességed felfedezésének pillanata különleges – bizalmatlanság, izgalom, félelem és öröm, mindezek egyből rádzúdúlnak és persze a párodra, aki veled együtt érez. Ha férjed e hír hallatára nagyot nyelt vagy pánikba esett, nem jelenti azt, hogy ez az egész 9 hónap ideje alatt úgy is marad. Még akkor is, ha terhességed előre be volt tervezve, a pozitív eredmény mindkettőtök számára sokkoló lehet és időre lesz szükségetek ahhoz, hogy feldolgozzátok e hírt. Egy negatív reakció még nem jelenti azt, hogy párod nem szeretné ezt a gyereket. Egyszerűen csak időre van szüksége, hogy megszokja ezt a helyezetet. Beszélgessetek, hallgassátok meg egymást és legyetek mindketten türelemmel.

A férfi nézőpont.
Partnered aggódik terhességed miatt és a szülővé válás folyamata minden személynél különböző. A legtöbb nőt túlságosan foglalkoztatja az, hogy mi történik testével és gyerekével a terhességi hónapok alatt. Ha partnerünk együtt érez velünk, sokkal könnyebb lesz elviselnünk a fájdalmakat és a rosszulléteket.

Te mondod “anya”, ő mondja “pénz”. Azok a dolgok, melyek éjszaka valószínűleg ébren tartják partneredet – részben gyakori sétáid a toalettre – de olyan kérdések is, mint például “anyagi szempontból milyen változásokat fog hozni ez a baba életstílusunkban?”. A terhességi hormonok miatt neked valószínűleg nem fordulnak meg fejedben ezek a pénzügyi aspektusok, sem az, hogy vajon férjed le fog-e tudni mondani a barátokkal való sörözésekről vagy sem. Egy jó párkapcsolatban nagyon fontos az, hogy nyíltan és őszintén bármit meg lehessen beszélni. Próbáld megérteni partnered gondjait és szánj időt ezek megbeszélésére. A gyerek születése egy közös kaland.

Oszd meg szereteted. Kétségkívül, a terhesség alatt különlegesebbnek fogod érezni magad, de ne feledd, hogy nemcsak neked kell a középpontban lenned, oszd meg ezeket az érzéseket partnereddel is. Lehet, hogy ő már nincs középpontban, de próbáld őt is bevonni ebbe az egészbe, hogy érezze, hogy neki is szerepe van terhességedben.

Nem ma este drágám (és holnap sem)…
Mell- és hasfájásokkal küzdesz, és a bikini vonaladat is epilálni kellene (legalábbis úgy érzed, hisz ezt a részt már elég régóta nem láttad ), férjed simogat és csodáló pillantásokat vet rád. Mégha te undorítónak és visszataszítónak is látod magad a terhesség miatt, férjed szexinek láthat és nem látja azokat a szépség hibákat melyeket te látsz vagy inkább elképzelsz. A terhesség változásokat hoz a nemi életbe, de ez nem az egyetlen mód arra, hogy közel érezzük magunkat egymáshoz. Rengeteg pár véli, hogy a szex az egyetlen mód arra, hogy érezd partneredet, azonban ez téves, hisz rengeteg más mód is létezik. Nagyon fontos az, hogy egy párkapcsolat ne a szexre épüljön. Beszéljétek meg nyíltan érzelmeiteket, szükségleteiteket, és ne zárjátok ki intimitásotokat kapcsolatotokból.”

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search