Milyen fogkefét válassz a gyermekednek?

 In A gyermekek fejlődése, nevelése

gyerek fogkefeAz egész fiatal korban elkezdett rendszeres fogmosás, az egész életen át tartó megfelelő szájhigiénia biztositéka. A fogkeféket a méretek és formák hatalmas választékában kinálják, úgyhogy különös figyelmet kell forditanod a gyermekednek legmegfelelőbb fogkefe kiválasztására.

Hasznos tanácsok a gyermekednek megfelelő fogkefe kiválasztásához:
1. Válassz mindig a gyermeked korának megfelelő fogkefét. Az ajánlott életkort általában feltüntetik a fogkefe csomagolásán. Egyes fogkefék 6 hónapos korig ajánlottak, mig mások nagyobb gyermekek számára készülnek.
2. Szerezz be egy olyan kézikönyvet amelyben utasitásokat találsz arra vonatkozóan, hogy miként tanítsd meg gyermekedet a helyes fogmosásra. A gyermekednek ugyanis, el kell sajátitania a fogkefe helyes használatát. Egy kézikönyv tehát, nagyon sokat segithet ezen készség elsajátitásában..
3. Vásárolj puha szőrű fogkefét. Mivel egy gyermek szája igen finom és érzékeny, csak puha szőrű fogkefével ajánlott fogat mosnia.
4. Válassz olyan fogkefét amely gyermeked kedvenc mesefiguráját ábrázolja. Ezzel méginkább kedvet csinálhatsz neki a mindennapi fogmosáshoz.
5. Válassz gyermekednek olyan fogkefét melynek sörtéi műanyagból vagy természetes anyagból készültek. A műanyag biztosabb, gyermekek számára, mivel sokkal puhább tisztitást biztosit.

Tanácsok és figyelmeztetések a gyermekfogkefe kiválasztásához:
• Ne felejts el az új fogkeféhez fogkrémet is vásárolni. A gyermekek számára készitett fogkrémek kellemes ízesitésűek és nem tartalmaznak számukra káros anyagokat .
• Ne pazarold a pénzed ezüstszállal ellátott fogkefére. Ezek a modellek tulságosan drágák és nem is praktikusak a mindennapi fogmosáshoz.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search