Megduplázzák a lombikbébi-program támogatását?

 In Meddőség

Megdupláznák a lombikbébi-beavatkozásra fordítható támogatást – mondta az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Zombor Gábor azt ígérte, hogy tárgyalnak majd érintett intézetekkel arról, pontosan hogyan változzon pontosan a finanszírozás.

Zombor Gábor elmondta: egy év alatt ezzel a módszerrel körülbelül ezerhétszáz gyermek születik, és ha ez a program fejleszthető, akkor várhatón még több sikeres beültetés történik.

Öt beavatkozást finanszíroz az egészségbiztosító, és a kormány a mostani kétmilliárd forintos összeget emelné a duplájára.

A keret megemelése kormánydöntésre vár, de az államtitkár szerint “a kormányzat szándéka erős ebben a kérdésben”, “nem hiszi, hogy komoly akadálya lehet a (kormány)döntésnek”.

Zombor Gábor a műsorban beszélt még a kórházi struktúra jövőbeni átalakításáról is, és cáfolta azt a hétfői lapinformációt, amely szerint több ezer ember kerülne utcára az átalakítás után. Népszabadság írt arról, hogy nyolc-tízezer ember elbocsátásával számol a kormány a kórházi kapacitások újraosztásának következményeként.

Az államtitkár azt mondta: az egészségügyi államtitkárság feladata az, hogy a kórházak évtizedek óta fennálló és gyarapodó adóssága érdemben csökkenjen, erre vonatkozóan tárgyalnak most az intézményvezetőkkel, áttekintve a teljes kórházi struktúrát.

Hangsúlyozta: még semmilyen konkrét javaslat nincs arra, hogy a struktúra hogyan változzon.

Forrás: hvg.hu

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search