Budai Meddőségi Központ (János Kórház)

 In Meddőségi klinikák

Cím: 5000 Szolnok, Kossuth tér 9.
Telefon: 06-56-503-503
E-mail: szolnph@ph.szolnok.hu
Weboldal: www.szolnok.hu
Fax: 06-56-503-504

 

Vezető főorvos: Dr. Konc János centrumvezető főorvos, az orvostudomány kandidátusa

A Budai Meddőségi (IVF) Centrumban a különböző típusú beavatkozásokat előzetes kivizsgálás után ambulanter végezzük, vagyis a beavatkozás reggelén történik a felvétel és aznap késő délután, vagy este utasításokkal ellátva, betegállományba vételi javaslattal hazabocsátjuk a pácienst. A centrum egy nagy, közel 1800 ágyas kórházba integrálódott külön osztályként működik és tevékenységét az ún. egy napos sebészeti tevékenységnek megfelelően fejti ki. Biztos hátteret jelentenek a páciensek számára kórházunk társosztályai (szülészet, urológia, sebészet, röntgen, belgyógyászat, radiológia, intenzív osztály, központi laboratórium, stb.) amelynek nemcsak a kivizsgálás folyamán, de bármilyen komplikáció elhárításában mögöttünk állnak.

A meddőség kezelését a népjóléti miniszter 49/1997.(XII.17.) NM rendeletének megfelelően végezzük, amely szabályozta a kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető meddőségkezelési eljárásokat. A rendelet szerint szervezeten kívüli mesterséges megtermékenyítés csak orvosi javallat alapján végezhető. Az egészségbiztosító öt alkalommal finanszírozza a biztosított számára a szervezeten kívüli mesterséges megtermékenyítést, akár kétszeri élveszülés erejéig, többszöri IVF próbálkozást követően. Az inszeminációt (spermium méhbe juttatását) hat alkalommal finanszírozza az OEP.

Jelenleg az ország legnagyobb állami-önkormányzati meddőségi és lombik bébi centruma a központ, amely a legkorszerűbb felszereléssel rendelkezik hazánkban. A centrumban nőgyógyászati, ultrahang vizsgáló, endokrin és sperma valamint korszerű szövettenyésztő és fagyasztó laboratórium működik.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search