Legyen újévi fogadalom a rendszeres szűrővizsgálat is

 In Egészség és életmód, életmód

Legyen újévi fogadalom a rendszeres szűrővizsgálat is

Leszokom a dohányzásról, gyakrabban olvasok majd, több időt töltök a családommal. Az újév közeledtével hajlamosak vagyunk fogadalmakat tenni arról, mely dolgokon szeretnénk változtatni jövőre. Legtöbben azonban megfeledkezünk a legfontosabbról: az egészségünkről. Betegen utazni, szórakozni, vagy dolgozni sem tudunk, de a legegyszerűbb mindennapi teendőink is nehézségekbe ütköznek. Legyen hát első helyen a fogadalmak között az egészségünk! Rendszeres szűrővizsgálattal például nagyon sokat tehetünk érte.

„Leggyakrabban azokon a dolgokon szeretnénk változtatni, amelyek zavarnak minket, vagy azt tapasztaljuk róluk, hogy nincsenek ránk, vagy környezetünkre jó hatással. Ha jól érezzük magunkat és panaszmentesek vagyunk, az egészségünkkel például nem is foglalkozunk. De mit teszünk, ha megfájdul a fogunk, vagy az orvos visszahív minket konzultációra a tüdőszűrő után? Fogadkozunk, hogy ha mindent rendben talál, vagy elmúlnak a panaszok, jobban odafigyelünk magunkra. Miért várnánk azonban addig, amíg a tünetek jelentkeznek vagy állandósulnak? Legyen fontos az egészségünk is, előzzük meg a bajt” – mondta dr. Győrffy Zsuzsanna, a Budai Egészségközpont belgyógyász szakorvosa.

Miért szerepeljen az első helyen a rendszeres szűrővizsgálat?

 

  • Még időben felismerhetők a problémák, amelyek a kezdeti szakaszban eredményesebben gyógyíthatók.
  • Megelőzhetők a súlyos, akár végzetes kimenetelű betegségek.
  • Átfogó képet kaphatunk egészségi állapotunkról tetőtől, talpig.
  • Életvezetési tanácsokkal látnak el minket, amelyek segítenek egészségünk megőrzésében.
  • Megtudjuk például azt is, hogy milyen mozgásforma segíthet a hátfájásunkon, mit ehetünk, ha hajlamosak vagyunk a puffadásra, vagy, hogy hogyan lehet pihentető az alvásunk.
  • Egy nap, sőt egy délután alatt megvan az összes vizsgálat, így a munkahelyünkről sem kell több napra szabadságot kivenni, hogy mindent elintézzünk.
  • Mert egészségünk a legfontosabb, és a szűrővizsgálat akár életet is menthet!

Rengeteg időt fordítunk a külsőnkre, nem sajnáljuk az időt a fodrászra vagy a vásárlásra. Ám a küllem semmit nem ér az egészséges belső nélkül. Kezdjük hát a törődést egészségünkkel, legyen az újévi fogadalmak között az első helyen a rendszeres orvosi vizsgálat még akkor is, ha panaszmentesek vagyunk!

Forrás: morpho.hu

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search