Kosaras melltartó viselése terhesség alatt

 In Egészség és életmód

Kosaras melltartó viselése terhesség alatt

melltartó terhesség alattValószínűleg, az ilyen típusú melltartók nem is lennének kényelmesek az állandó átalakulásban levő melleidnek.

Több szülésznő, sőt még a fehérneműgyártók is azon a véleményen vannak, hogy nem szabad kosaras melltartót viselni a terhesség idején.

A melltartó kosara meggátolja az emlők természetes növekedését és alakváltozásait. Megakadályozza a véráramlást, és a tejcsatornák kifejlődését is gátolhatja. Egy ilyen melltartó a legjobb esetben csak kényelmetlen, de rosszabb esetben emlőgyulladást is okozhat.

A melleid korábban esnek át változáson, mint gondolnád. Már a hatodik hétben megerősödnek, és megnő a térfogatuk Ahogy a tejcsatornák kezdenek kialakulni, meglehetősen nehézkessé válnak, már az első három hónap alatt.

A bőr alatti vénák is láthatóvá válnak. Ez annak tudható be, hogy több vér kering az emlőkben, azért, hogy be tudjon indulni a tejtermelés.

Fokozatosan növekedni kezdenek a melleid, egyenként 5 cm-rel nagyobbak, és 140 grammal nehezebbek lesznek.

Ezen tények is mutatják, hogy nagyon fontos egy kényelmes, terhes nőknek készített melltartó viselése. A vártnál hamarabb szükséged lesz egy nagyobb melltartóra, és a várandóság alatt ezt még néhányszor meg fogod tapasztalni.

Egy jó melltartó számodra azt jelenti, hogy a pántok szélesebbek, mint a divatosnak, szivaccsal bélelt és a hátsó pántokat lehet állítani, annak függvényében, ahogy a melleid növekednek. A lényeg, hogy olyan melltartót viselj, amelyik kényelmes!

Ha mindezek ellenére ragaszkodsz a kosaras melltartóhoz, akkor figyelj arra, hogy a kosár ne nyomja a melleidet, és ne okozzon sérülést a terhesség alatt.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search