Kézzel evés: almaszeletek fahéjjal

 In Receptek gyerekeknekA kisgyerekek táplálkozása folyamatosan alakul ki, étrendjük fokozatosan bővül új ételekkel. A gyereket leszoktatni a kézzel evésről és bevezetni az evéezközök használatát igen fáradtságos folyamat.

Hogyan készül a fahéjas almaszelet?

Útmutatás:
1. Mosd meg, hámozd meg, és vedd ki a magházát két ízletes almának.

2. Vágj az almákból egy centiméteres vastagságú szeleteket.

3. Tedd egy műanyag tasakba az almaszeleteket és szórj egy kevés őrölt fahéjat rájuk. Zárd le a zacskót, és rázd meg benne jól az almákat, hogy a fahéj egyformán eloszoljon az almaszeleteken.

4. Tedd az almaszeleteket egy olyan edénybe, amelyet a mikrohullámú sütőbe is betehetsz, és tedd be őket magas hőfokon három percre a sütőbe. Akkor van kész, ha a villa könnyedén átmegy rajtuk. Hűtsd le őket teljesen, mielőtt tálalnád.

Tárolás:

Ezek az almaszeletek a hűtőben öt napig eltarthatók, a fagyasztóban pedig akár két hónapig is.

Az életkor, amikortól bevezetheted a baba étrendjébe: 9 hónap.

Szórakoztató igazságok az almáról

• Alma mindenhol létezik: a legváltozatosabb étel a világon. Több mint 7.500 almafajta nő a Földön. Egy ember átlagosan egy almát eszik hetente.

• Amikor nehéz idők jártak, a szakácsok a hozzávalók mennyiségét le kellett csökkentsék. Az almáslepény a kedvenc ételek közé tartozott, de hogy spóroljanak a zsírral vagy a liszttel, csak az aljára tettek egy réteg tésztát.

• A gazdagabb háztartásokban a töltelék alá és fölé is tettek egy tésztaréteget; ezek a családok lettek azok, amelyeket „felsőbb rétegnek” neveztek.”

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search