Kedvezményes szűrővizsgálat férfiaknak (x)

 In Egészség és életmód, Egyéb, Szülők, párkapcsolat, családi élet

Kedvezményes szűrővizsgálat férfiaknak 

Mi történik a vizsgálat során?

Bár a koronavírus-járvány némileg háttérbe szorította jelentőségüket, a szűrővizsgálatok rendkívül fontosak a betegségmegelőzés szempontjából. Egy komplex szűrővizsgálat lehetőséget ad arra, hogy mindössze néhány óra alatt részletekbe menően felmérjék egészségi állapotunkat.

Az Optimum szűrővizsgálat célja, hogy a szakemberek a lehető legrövidebb idő alatt, precízen összeállított vizsgálatsorozattal feltérképezzék a páciens egészségi állapotát és megtalálják rejtett betegségeit. A szűrés nagy előnye, hogy előre egyeztetett időpontban történik, egy helyen végzik a vizsgálatokat, nincs várakozási idő, így a teljes kivizsgálás mindössze 4-5 órát vesz igénybe. Minden szervrendszert specialista vizsgál, hogy a páciens a lehető legalaposabb szűrésben részesülhessen.

A szűrés előtt

A vizsgálatok egy részét éhgyomorra végzik, tehát a reggelit aznap ki kell hagyni. Vizeletminta adása minden szűrés része, és negyven év felett a székletminta is. Utóbbit otthonról, a gyógyszertárakban kapható speciális tartályban szükséges magunkkal vinni.

A saját ruha megkímélése, az állandó öltözés-vetkőzés elkerülése és vizsgálatok megkönnyítése érdekében higiénikus, egyszer használatos ruhát, zárható öltözőszekrényt és zuhanyzási lehetőséget is biztosít a Budai Egészségközpont.

Laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatok

Az éhgyomorra a laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatok egy része miatt van szükség. Ezzel, vagyis a vérvétellel indul a szűrés. Ilyenkor többek között vérképet, süllyedést, májfunkciót, vesefunkciót, vérzsírokat, LDL-, HDL-koleszterintet, vércukrot, nátrium-, kálium-, kalcium-, foszforszintet, ALP, húgysav, bilirubin értékeket, vasat, vaskötő kapacitást vizsgálnak. Bizonyos tumormarker vizsgálatokra 40 év felett kerül sor. Az éhgyomri vizsgálatok befejeztével rövid étkezés következik, ahol a páciens gyümölcslét és gabonában gazdag kekszet fogyaszthat.

Általános vizsgálatok

Ezt követően kerül sor az alapvető általános vizsgálatokra. Ide tartozik többek között a vérnyomás és pulzus mérése, a testmagasság, a testsúly, a testtömeg index (BMI) és derék körfogatának mérése.

Szűrővizsgálatok szakorvosokkal

A vizsgálatok része a belgyógyászati szűrővizsgálat, emellett a csomag tartalmaz szemészeti, illetve urológiai szűrővizsgálatot és prosztatavizsgálatot. A férfiaknak fontos tisztában lenniük azzal, hogy bizonyos betegségek, mint például a prosztatarák – ami a második leggyakoribb tumoros megbetegedés körükben – kezdetben akár tünetmentes is lehet.

Radiológiai diagnosztikai vizsgálatok

Természetesen a szakorvosi vizsgálatokat kiegészítik a radiológiai diagnosztikai vizsgálatok: kétirányú mellkasröntgen készül, illetve áttekintő hasi és kismedencei ultrahangvizsgálat végeznek szakképzett radiológusaink.

Egyéb diagnosztikai vizsgálatok

A daganatos megbetegedések felderítése mellett a szakorvosok kiemelt figyelmet fordítanak a másik vezető halálok, a szív-és érrendszeri betegségek diagnosztizálásra. A 12 csatornás nyugalmi EKG-vizsgálat a szívritmuszavarok kimutatására is alkalmas, az arteriográfiás vizsgálat, az érfal rugalmasságának mérése szintén a kardiovaszkuláris rizikófelmérés része.

A vizsgálatok után

Az egyes vizsgálatok befejeztével a szakorvosok egy rövid tájékoztatást már közvetlenül a vizsgálat után adnak a páciensnek. A laborvizsgálatok eredményeit is már másnap elküldik tájékoztató jelleggel. Az alapos kiértékelésre akkor kerülhet sor, ha már valamennyi vizsgálati eredménye megvan, legkésőbb 3-4 héttel a szűrés után. Ekkor készül el az összefoglaló orvosi vélemény a páciens egészségi állapotáról és az úgynevezett egészségterv, amely javaslatot tesz a helyes életmód, étkezés, testmozgás kialakítására, és ha szükséges, akkor további kiegészítő vagy kontrollvizsgálatokra tesz javaslatot.

Abban az esetben, ha valamilyen súlyosabb problémát találnak, például rosszindulatú daganatos megbetegedés gyanúja lép fel, a szűrővizsgálatot végző klinikus javaslata alapján, a pontos diagnózis felállítása érdekében további diagnosztikai vizsgálatokat készítenek. Ne feledjük azonban, hogy a szűrés célja éppen ez: minél korábbi, minél jobban gyógyítható stádiumban találjanak meg addig esetleg teljesen tünetmentes betegségeket.

Foglaljon időpontot férfi Optimum szűrővizsgálatra, és januárban a 20 éves Budai Egészségközpont 20%-os kedvezményt biztosít a csomag árából!

Forrás: Budai Egészségközpont

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search