Hogyan vásárolunk, mi nok?

 In Szülők, párkapcsolat, családi élet

A ruházatunk még ma is árulkodik a státuszunkról, anyagi helyzetünkről és az értékrendünkről. Az sem mindegy, hogy kikhez hasonlítjuk magunkat, kikkel rivalizálunk. Ha ugyanis ez a csoport megköveteli a divat követését, akkor ez tükröződni fog vásárlási szokásainkon is, hiszen mindent megteszünk annak érdekében, hogy éppoly trendik és csinosak legyünk, mint a barátnőink.

S valljuk be, “gyógyító ereje” is van a ruhavásárlásnak, hiszen egy rossz nap után sokunknak igazi érzelmi feltöltődést okoz, ha butikokat járva szebbnél szebb ruhákat próbálgathatunk és meglephetjük magunkat valami csinos cuccal. Ekkor aztán végképp nem az ésszerű vásárlási szokások vezérelnek minket, hanem sokkal inkább valami megfoghatatlan hiányérzet. Boldogságérzet tölt el Téged is, ha sikerült megszerezned a kiszemelt darabot? Te is megújulva érzed magad egy új cuccban? Akkor miért is ne szeretnénk vásárolni?

Ez a shoppingolási mánia aztán felsokszorozódik, amikor szülővé válunk. Talán feltűnt már sok anyukának, hogy gyermekünkre sokkal könnyebben költünk, mint saját magunkra. Lányos anyák még inkább szeretik csinosan öltöztetni porontyukat, és a kislányok is szeretik hallani a dicséretet szép új ruhájukban.

A ruha ára nem elhanyagolható szempont, viszont ki ne koplalt volna napokig, csak hogy megszerezze a hőn áhított ruhadarabot? Persze itthon is van olyan réteg, amelyiknek nem számít a pénz, belőlük tudnak megélni azok az arcpirítóan méregdrága üzletek. Egy hazai felmérés szerint két véglet létezik: az egyik az olcsót keresi (ezért is van igény a kínai tömegcikkekre), a másik a luxusüzletekből öltözködik. Bár tény, hogy itthon hiány van az igényes középkategóriás ruhákból. Ezt az űrt próbálják kitölteni a magas színvonalú és angol márkás (gyerek)ruhákat kínáló használtruha üzletek.

 

gyermekruházat

 

Bár a használtruha vásárlás időigényes, hiszen senki sem tud úgy időzíteni, hogy mindig bálabontásra és boltnyitásra ott legyen, a leggyorsabb és legkényelmesebb módja a ruhavásárlásnak az online shoppingolás. Robbanásszerűen megnőtt nekünk, nőknek a jelenlétünk a világhálón, szinte állandóan a neten lógunk- sőt, a kisgyermekes anyukák előszeretettel választják ezt a vásárlási formát, hiszen rengeteg időt, pénzt lehet megspórolni vele. Nem beszélve arról, hogy egy webáruház kínálata egyetlen üzletével sem vetekedhet. Hol találunk egyszerre több tucat felsőt egy méretből? Jó, ha kettőt elénk raknak a boltban. Nem beszélve arról, hogy a second-hand üzletekből még olyan cuccokat is megvehetünk, amiket különben nem engedhetnénk meg magunknak.

Ha Te is rajongsz a különleges és egyedi angol gyerekruhákért, ha Te sem szeretnél “akármit” gyermekedre ráadni, akkor Ruha-sziget webáruházba érdemes benézned. Hetente bővül a gyerekruha kínálat, így könnyű elcsábulni egy-egy új darabra. A részletes információknak köszönhetően nem érezni hiányát, hogy nem tudjuk megtapogatni a ruhákat, mert így is könnyen ki tudod választani a kedvedre való darabokat. Még az sem gond, ha hó végén vásárolsz be, mert lehetőséged van 14 napig foglalnod a ruhákat és csak ezután kifizetned. De vigyázat, mert ha Ruha-szigetre kattintasz, garantált, hogy nem marad üres a kosarad!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search