Hogyan segíthet gyermeked a kutya gondozásában nyáron?

 In A gyermekek fejlődése, nevelése

kutya és gyerekHa a forró nyári hónapok alatt is azt szeretnéd, hogy a kutyának megfelelő gondozásban legyen része, akkor kérd meg gyermekedet, hogy segítsen neked. A kicsik szívesen vesznek részt az ilyen feladatokban és ezáltal egy kis felelősségvállalást is tanulnak. A kisebb gyerekek esetében fontos a biztonság, ezért mindig tartsd szem előtt gyermekedet, ha a kutyával játszik.

• Neveld arra a gyermeket, hogy ő is segítsen gondozni a háziállatokat. Nyáron a kutya hamar megszomjazik és a bundája is nagyobb odafigyelést igényel.

• Vigyázz, hogy sose hagyd a kutyádat egyedül, bezárva egy parkoló autóban. Ha az ablakok le is vannak kissé engedve, az autódban lévő hőmérséklet hamar felszökik, és az eb hamar napszúrást kap, vagy akár komolyabb következményekkel is számolni kell.

• Biztosíts kedvencednek elegendő folyadékot, és kerüld a túl hosszú sétákat a nap legmelegebb időszakaiban. Megbízhatod gyermekedet azzal, hogy mindig töltse tele a kutya vizes tálját.

• Kutyasétáltatáskor kerüld azokat a helyeket, ahol úgy véled, hogy valamilyen rovarölő szerrel  vagy egyéb mérgező vegyszerrel permeteztek. A növényre hasznos trágya, valamint más különböző műtrágyák rendkívül mérgezőek lehetnek, ha a kutya lenyeli őket.

• A túlmelegedést és a nyári bőrproblémák megelőzése végett, biztosítsd az állat megfelelő ellátását. Egy sűrű szőrzetű kutya megfelelő környezetet biztosít,  a számára betegséget okozó parazitáknak, rovaroknak és baktériumoknak, ezért mindig ellenőrizd az kutya szőrzetét.

• Ha családi, kertes házban laktok, akkor gyermeked biztosan szívesen megfürdeti a kutyát a meleg nyári napokon, közben mindketten játszanak egy hatalmasat az udvaron.

• Vidd el a kedvencedet állatorvoshoz, egy alapos nyári kivizsgálásra. Kérd meg, hogy ajánljon valamit paraziták, valamint kullancsok és bolhák ellen is.

• A család egészsége érdekében, a kutya legyen mindig tiszta és féregtelenített.

• A medence közelében soha ne hagyd a háziállatot felügyelet nélkül. A kerti medencékből a kutyák általában nem tudnak kimászni segítség nélkül, és mivel hamar pánikba esnek akár meg is fulladhatnak.

• Ügyelj arra, hogy a kutya viseljen nyakörvet és azonosító címkét. A feltüntetett elérhetőségi adatok olvashatóak és pontosak legyenek, hiszen bármikor történhetnek váratlan helyzetek.

• Ne hagyd, hogy a kutya kidugja a fejét a mozgásban lévő jármű ablakán. A bogarak, kövek és más törmelékek sérülést okozhatnak a szemében és fennáll a kockázata annak is, hogy kiugrik az autóból.

• Mialatt a háziállat a kertben tartózkodik, ügyelj arra is, hogy legyen bejárása a ház leghűvösebb részeibe, mint például az alagsor vagy egy légkondicionált szoba.

• A kutyát mindig pórázon sétáltasd. Ez biztonságot nyújt neked, az állatnak, a gyalogosoknak, bicikliseknek és azoknak is, akik a környéken szaladnak. Ha a gyermek sétáltatja a kutyát, olyan típusú pórázt válassz, amelyet a gyermek is biztonságosan meg tud tartani.

 

Ha a kutyát megfelelően nevelitek, akkor olyan háziállat válik belőle, amelyik sokat segíthet a gyermeknevelés során is. Csemetéd a kutya gondozása során megtanulja általa, mit jelent egy másik élőlény életért felelősnek lenni.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search