Hógömb saját kezűleg

 In Csináld magad, Kreatív ötletek kicsiknek, nagyoknak

Szükséges anyagok:

  • egyedi formájú befőttes üveg vagy palack (tetővel, dugóval)
  • epoxi ragasztó
  • desztillált víz
  • egy kevés glicerin (gyógyszertárban 300 Ft egy deci, most vettem)
  • csillámpor, tasakos műhó (vagy bármilyen műanyagreszelék)
  • apró díszek (játékfigurák, szárított termések, bizsuk, gyöngyök, bármi, ami neked vagy az ajándékozottnak jelent valamit, és belefér az üvegbe)

 

hógömb saját kezűleg 2

 

A hógömb elkészítése

Ha fémből készült tárgyat szeretnél a gömbbe tenni, azt érdemes előtte valamilyen rozsdásodásgátló szerrel kezelni, egyébként elég ha minden tiszta. A tárgyat ragaszd rá a kupak belső felére, ehhez érdemes epoxi ragasztót használni, mert ez vízálló.

 

hógömb saját kezűleg 3

 

Ezután szórj az üvegbe pár csepp glicerinnel elkevert műhavat (ezt keverheted csillámporral) ízlés szerinti mennyiségben. Ha nincs otthon műhó, azt is lehet gyártani házilag: reszelj le sajtreszelőn valamilyen puhább, fehér műanyagot (pl. a ragasztópisztoly partonja is tökéletes erre a célra). Töltsd tele az üveget desztillált vízzel, és ehhez is lehet csepegtetni egy kiskanálnyi glicerint. Ez azért jó, mert lassabban fog hullani a hó az üvegben és a hópelyhek sem tapadnak össze.

Végül csavard rá szorosan a fedelet (szerintem ezt is megéri odaragasztani, főleg ha kisebb gyermek is van a családban).

 

hógömb saját kezűleg 1

 

Ráadás ötlet: A tető köré lehet szalagot vagy textilből kivágott kört is kötni. Be is festhetjük, akár dekopázsolhatjuk is, ízlés és igény szerint.

 


Vincze Eszter – Színes Ötletek Blog

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search