Halloween jelmezek totyogók számára

 In Kreatív ötletek kicsiknek, nagyoknak

Bár egyesek számára meglepő lehet, sok szülő előszeretettel öltözteti különféle aranyos jelmezbe csecsemőkorú vagy totyogó gyermekét halloween alkalmából. A legnépszerűbbek a különféle állatfigurák, de a különféle mesék hősei is igen kedveltek a felnőttek (és persze a kicsik) körében.

 

sütőtök jelmez

Az egyik legnépszerűbb halloween jelmez – a sütőtök
Fotó: James Willcox

 

katicabogár jelmez

Egyszer egy hétpettyes katicabogárka…
Fotó: Quinn Dombrowski
tigris jelmez

Tetőtöl-talpig csíkosban
Fotó: Joe Marinaro

 

oroszlán jelmez

Kis oroszlán hatalmas mancsokkal
Fotó: Valentina Powers

 

cápa jelmez

Cápatámadás
Fotó: Harry Alverso

 

méhecske jelmez

Maya, a méhecske
Fotó: andrechinn
csibe_jelmez

Kukori vagy Kotkoda?
Fotó: Beatricekillam

 

majom és kalóz  jelmez

Ikrek egymás közt: majom és kalóz
Fotó: Juhan Sonin

 

Ha te is kedvet kaptál a halloween jelmezek elkészítéséhez, íme két egyszerű ötlet a kicsik számára:

 

Tök jelmez

Az első dolog amire szükséged lesz az egy bő (pár számmal nagyobb méretű), narancssárga melegítő felső. Ennek ujjait vágd le, majd az alsó részébe és a levágott ujjak helyére fűzz gumit vagy valamilyen színben harmonizáló madzagot, amivel szorosabbra tudod majd húzni. Fekete vagy sárga filcből vágj ki két szemet és egy szájat, majd apró öltésekkel erősítsd a felső elejére. Add rá gyermekedre, és tömd meg a hasát és a hátsó részét puha textildarabokkal, vattával vagy más hasonló tömésre alkalmas anyagokkal. Az alsó részénél, illetve a felkarnál húzd szorosabbra a gumi vagy a madzag segítségével, így valóban olyan kerek lesz, akár egy kis tök. Gyermeked fejére helyezz egy zöld sapkát, amelyet szintén zöld színű, filcből kivágott levelekkel díszíthetsz. Az elkészült jelmezt zöld harisnyával és fekete (vagy zöld) színű, vékony anyagú hosszú ujjú felsővel párosítsd.

Napraforgó jelmez

Öltöztesd gyermekedet zöld felsőbe és szintén zöld színű nadrágba. A napraforgó virágos tányérját könnyű elkészíteni, csak egy barna kis kalapra vagy sapkára lesz szükséged. Sárga szövetből vágj ki szirom formákat és ragaszd körbe velük a fejfedő szélét. Vágj ki két óriási, zöld színű levél formát is, melyeket a felsőruházat ujjaira illeszthetsz.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search